Sursa imagine: europalibera.org

Ţările Parteneriatului Estic, în vizorul UE pe parcursul toamnei

Ţările Parteneriatului Estic (PaE) se vor afla în centrul atenţiei Uniunii Europene pe parcursul toamnei.

Potrivit site-ului UE, citat de Infotag, marţi, 12 septembrie, la Bruxelles are loc Conferinţa Autorităților Regionale și Locale din cadrul (CORLEAP). Această întâlnire anuală se va concentra pe „importanța aprofundării legăturilor cu autoritățile locale din țările Parteneriatului Estic”.
 
Miercuri, la Kiev, se va desfăşura cea de-a doua conferință media a PaE, care va fi o platformă pentru a discuta „dificultățile tot mai mari cu care se confruntă jurnaliștii”.
 
La 4 octombrie, la Tallin, va avea loc Conferința Parteneriatului Electronic al PaE, în cadrul căreia vor fi examinate recomandările politice privind dezvoltarea guvernării electronice în țările Parteneriatului Estic.
 
Pe 25-26 octombrie, în capitala Estoniei va fi organizată Conferința Societății Civile a PaE şi adunarea anuală a Forumului Societății Civile. Participanții se vor concentra asupra relațiilor dintre guverne și societatea civilă.
 
În paralel, în perioada 26-27 octombrie, tot acolo va avea loc şi un forum de afaceri al Parteneriatului Estic. În cadrul acestuia vor fi evaluate realizările parteneriatului din punctul de vedere al businessului și vor continua discuţiile privind modalitățile de consolidare a relațiilor între antreprenori din UE și partenerii din PaE. 
 
Evenimentul final și cel mai important va fi cel de-al V-lea Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc la Bruxelles, pe 24 noiembrie, și va reuni șefi de stat și de guvern ai statelor membre ale UE, precum și din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. EI vor face bilanţul celor realizate şi vor trasa planurile pentru viitor.
Autor: Infotag
12.09.2017 Actual
345
0

Comentarii 1

  • timofei:

    mi se creeaza impresia ca suntem tot mai aproape de a ne rupe de influenta Rusiei, care constituie o ancora pentru dezvoltarea Moldovei
    dar vazand ce declaratii face presedintele, ma tem ca riscam sa nu fim luati in serios de institutiile europene la un moment dat
    faca plahotniuc ce-o vrea, dar trebuie sa-l mai puna la loc pe porcul kremlinist!

    12.09.2017 10:51