Sursa imagine: reuters.com

Papa Francisc despre efectele schimbărilor climatice: „Omul este neghiob”

Un pasaj din Vechiul Testament al Bibliei care îi sancționează pe oameni drept ''neghiobi'' este cel mai bun mod de a-i descrie pe cei care neagă schimbările climatice, potrivit papei Francisc.

"De ce așteptăm să recunoaștem efectele schimbărilor climatice?" — i-a întrebat Francisc pe reporteri în timpul zborului de întoarcere din Columbia. ''Mi-am amintit o frază din Vechiul Testament, din Psalmi: Omul este un neghiob și un încăpățânat care nu vede (''Omul prost nu cunoaște lucrul acesta și cel nebun nu ia seama la el'')'', a spus Suveranul pontif, referindu-se la distrugerea mediului și la lipsa de conștientizare a acestui lucru, conform EFE.
 
Citate din conferința de presă a papei din avion, care a încheiat călătoria sa din perioada 6-11 septembrie în țara latino-americană, au fost publicate de agenția de știri ANSA din Italia și de alte mass-media, relatează DPA.
 
"Cei care neagă (schimbările climatice) ar trebui să meargă la oamenii de știință și să-i întrebe'', a spus Francisc. "Ei vorbesc foarte clar, oamenii de știință sunt preciși. Putem vedea efectele schimbărilor climatice și oamenii de știință spun în mod clar ce cale trebuie să urmăm".
 
Chemându-i pe "toți [...] de la politicieni în jos" să-și asume responsabilitatea și să acționeze, papa Francisc a spus că schimbările climatice "sunt ceva cu care nu ne putem juca, ceva foarte serios'', relatează DPA.
Autor: Agerpres
12.09.2017 Actual
373
0

Comentarii 0