Sursa imagine: bizlaw.md

Agenţii economici ce deţin săli de festivităţi, în vizorul Fiscului

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că a demarat acţiuni de monitorizare şi control a agenţilor economici care deţin săli de ceremonii sau restaurante.

Potrivit datelor SFS, controalele au drept scop preîntâmpinarea cazurilor de încălcare a legii. Inspectorii vor face verificări în baza următoarelor criterii precum: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea), suprafaţa unităţilor comerciale, numărul de locuri, regimul de lucru, cifra de afaceri, povara fiscală, numărul de salariaţi şi salariul mediu per angajat.
 
Conform sursei citate, pe parcursul lunii septembrie, SFS va monitoriza activitatea fiscală a 40 de agenţi economici ce deţin săli de nunţi sau restaurante.
 
Totodată, SFS a anunţat că a instituit posturi fiscale la 10 agenţi economici din municipiul Chişinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat şi cu pondere mică a achitărilor la stat.
 
Verificările vor avea loc pe întreg teritoriul ţării.
Autor: Moldpres
11.09.2017 Actual
595
0

Comentarii 2

  • Oleg:

    Să se uite și la preturi că tare mai jupoaie sălile de nunți lumea, patronii se plimbă cu Mecedesuri de ultimă generație, da de la lume sug o dusină de ruble

    11.09.2017 15:29
  • miroslav:

    poate se ajunge incet si la cei care canta la nunti si cumetrii neachitand impozite

    11.09.2017 15:34