Sursa imagine: dse.md

Exerciții de amploare în R. Moldova. Vor participa 23 de state ale lumii. Detalii!

Exercițiul de amploare EUMOLDEX 2017 va avea loc în R. Moldova în perioada 18-21 septembrie. Aplicațiile sunt organizate de Inspectoratul General pentru Situații de Uregență al MAI în comun cu Programul pentru Reducerea Dezastrelor ( PPRD East 2).

În cadrul exercițiului vor participa echipe de salvatori din șase țări partenere (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și R. Moldova), dar și trei țări care lucrează în mecanismul protecției civile, cum ar fi Cehia, Danemarca și România.
 
Potrivit unui comunicat al SPCSE, acest exercițiu reprezintă o oportunitate unică pentru toate statele participante de a testa și a îmbunătăți potențialul de gestionare a riscurilor și dezastrelor.
 
Aplicațiile se vor desfășura în condiții apropiate de cele reale, iar echipele participante, pe parcursul desfășurării acțiunilor, vor locui în condiții de tabără. 
 
Salvatorii se vor confrunta cu dezastre de amploare ca inundații, seisme, accidente și incendii.
 
Echipele vor lucra în comun și vor fortifica capacitățile de comunicare și luare a deciziilor în situații de criză majoră. Mai mult, intrevenția acestora va fi monitorizată de un grup de observatori, care au menirea de a aprecia conlucrarea statelor.
 
În total, în perioada desfășurării exercițiului în țara noastră se vor afla reprezentanți din 23 state ale lumii.
 
Ultimile aplicații de amploare desfășurate în R. Moldova în domeniul gestionării situațiilor excepționale au avut loc în 2011, în care au participat 32 de țări.
Autor: HotNews
Sursa: dse.md
11.09.2017 Actual
521
0

Comentarii 3

 • andrei:

  să fi fost Dodon în fruntea executivului, doar coreea de nord avea să vină!

  11.09.2017 11:38
 • Oleg:

  Un schimb de experiență binevenit care nu strică niciodată, avem nevoie să ne prefecționăm în permanență și nu putem face acest lucru dacă nu vom colabora cu partenerii de dezvoltare

  11.09.2017 11:48
 • Realist:

  Amus sa nu iasa Dodon si sa zica ca interzice participarea europenilor... El poate face de astea!

  11.09.2017 12:17