Sursa imagine: gov.md

O centrală electrică pe bază de biogaz va fi instalată la fabrica de zahăr din Drochia

La fabrica de zahăr din oraşul Drochia în viitorul apropiat va fi instalată o centrală electrică de cogenerare, care va funcţiona pe bază de biogaz. Anunţul l-a făcut premierul, Pavel Filip, duminică, 10 septembrie, în cadrul unei vizite la fabrica de zahăr, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la fondare a acesteia. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, premierul a spus că investiția dată va poziţiona întreprinderea în rândul liderilor „energiei verzi” din Moldova.

Pavel Filip a felicitat colectivul întreprinderii, menţionând faptul că fabrica este un exemplu de investiţie care a generat succes. Premierul a spus că întreprinderea este o dovadă de utilizare eficientă a potențialului ţării noastre în industria agro-alimentară, generând valoare adăugată însemnată, locuri de muncă și susținând economia locală. „Întreprinderea reprezintă un model pentru alţi agenţi economici din mai multe puncte de vedere. Aţi reuşit să combinaţi tradiţiile vechi cu cele moderne. Fabrica mai este şi un model de investiţie străină pentru Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.
 
Primul ministru a mai remarcat faptul că fabrica de zahăr din Drochia a valorificat la un nivel înalt potenţialul de export moldovenesc în contextul relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.
Autor: IPN
11.09.2017 Actual
411
0

Comentarii 0