Sursa imagine: mednews.md

Acţiuni dedicate Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului, la Chișinău

„Găseşte un minut pentru informare – poţi salva o viaţă”. Sub acest generic astăzi se va desfăşura Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului. Astfel, un grup de ciclişti voluntari vor porni din scuarul Arcului de Triumf într-o cursă prin centrul capitalei, prin care îşi vor manifesta solidaritatea faţă de nevoia de a preveni suicidul. Curse similare se vor desfăşura concomitent în 40 de ţări.
 
Duminică, 10 septembrie, cicliştii vor porni la ora 09:00 dimineaţa prin capitală, pentru a distribui materiale informative. De asemenea, va fi organizat un flash-mob, iar  începând cu ora 11:00, la havuzul din parcul Ştefan cel Mare vor avea loc mai multe activităţi cu participarea artiştilor de teatru, interpreţilor, dar şi copiilor care vor transmite mesaje de încurajare celor aflaţi în impas.
 
În cadrul evenimentului va fi lansată şi campania „Provocarea 100”, prin intermediul căreia organizatorii îşi doresc să adune 30 de mii de euro, bani necesari desfăşurării campaniei de informare privind prevenirea suicidului – în 100 de localităţi rurale.
 
„Noi ne propunem să ajungem cu un mesaj de încurajare, speranţă, dragoste, şi valoarea individuală a fiecărui cetăţean în peste o sută de localităţi până la sfârşitul anului viitor”, a declarat Liuba Ceban, psiholog.
 
Potrivit statisticilor, anual în Republica Moldova circa 500 de oameni îşi pun capăt zilelor. În ultimii cinci ani, la Linia Verde au apelat şi au primit ajutor psihologic peste 3000 de persoane, care au trecut prin situaţii de criză.
Autor: trm.md
10.09.2017 Actual
643
0

Comentarii 0