Sursa imagine: edinet.md

Nordul Moldovei găzduiește Festivalul „DORfest”

Localitatea Gordineşti din raionul Edineţ găzduieşte astăzi şi mâine, 9-10 septembrie, Festivalul „DORfest” – primul festival internaţional din nordul Moldovei. Aflat la a doua ediţie, evenimentul îşi propune să devină un festival emblemă al Zonei de Nord a Republicii Moldova, care militează pentru dezvoltarea culturală, economică şi socială a regiunii.

Evenimentul este organizat la inițiativa mai multor asociații obștești şi a autorităților locale, sub egida brandului turistic de țară „Pomul Vieții”.
 
Potrivit organizatorilor, participanții la eveniment vor avea parte de două zile de celebrare a Artei, Muzicii și Emoției românești. Mai mult decât atât, în cadrul evenimentului va avea loc înfrățirea a trei localități din Moldova, România și Ucraina.
 
De la eveniment nu vor lipsi nici meșterii populari, care își vor expune produsele în cadrul unui Târg de meșteșuguri. Vizitatorii vor putea găsi acolo haine de branduri moldovenești, articole hand-made, produse bio, produse de artizanat, pernuțe decorative pentru copii și maturi, tricouri pictate, bijuterii din lut, ceaiuri, amestecuri din miere, produse cosmetice, piese vestimentare tradiționale și altele. 
 
De asemenea, programul va include diverse activități pentru copii, cum ar fi ateliere, jocuri educative și creative, miniparc de distracții, face painting & henna painting, excursii prin împrejurimi „pe urmele istoriei” și multe alte activități distractive. Copiii cu vârstă de până în zece ani beneficiază de acces gratuit la festival. 
 
Festivalul va fi condimentat și cu muzică bună. Pe scenă vor evolua cei mai îndrăgiți artiști autohtoni. 
Autor: trm.md
09.09.2017 Actual
543
0

Comentarii 0