Sursa imagine: imagine simbol

Mierea, nucile şi cerealele moldoveneşti vor fi exportate ca produse ecologice îmbunătăţite

Mierea, nucile şi cereale moldoveneşti vor fi exportate pe pieţele regionale şi internaţionale ca produse ecologice îmbunătăţite. Aceste produse au fost selectate în cadrul primului Atelier de lucru naţional al Proiectului privind Evaluarea naţională a exportului produselor ecologice din Republica Moldova, organizat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, de comun cu Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD).

Obiectivul Atelierului de lucru a fost evaluarea și identificarea produsele ecologice autohtone cu un potențial de export înalt, printre care: semințe oleaginoase (floarea-soarelui și șofran), mere, strugurii, stafide, vin, sucuri de fructe și fructe uscate, nucile, merele și cerealele. De asemenea, a fost analizat potențialul turismul ecologic și sectorul ce țin de contoare de gaze, lichide și electrice.

Svetlana Țurcanu, Șef al Direcției politici de dezvoltare a întreprinderilor Mici și Mijlocii și comerț din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii a declarat că Republica Moldova are nevoie de dezvoltarea verde pentru a promova exporturile și a identifica nișe noi pe piețele regionale și internaționale care solicită produse ecologice, astfel va crește potențialul de export, competitivitatea produselor autohtone și a companiilor locale.

În context, Robert Hamwey, secretar economic al UNCTAD a subliniat importanța dezvoltării tuturor sectoarelor ecologice identificate și a reiterat scopul proiectului finanțat de UNCTAD, care constă în acordarea suportului pentru implementarea politicilor economiei verzi și stabilirea cadrului instituțional, de reglementare și a mecanismelor de cooperare pentru consolidarea capacității, eficienței și competitivității sectoarelor ecologice. 

Autor: trm.md
Sursa: trm.md
08.09.2017 Actual
416
0

Comentarii 0