Sursa imagine: inquisitr.com

Victimele infracţiunilor ar putea solicita compensaţii financiare de la stat

Persoanele, victime ale infracţiunilor, vor putea solicita compensaţii financiare de la stat. Ministerul Justiţiei a propus pentru consultări proiectul Regulamentului Comisiei Interdepartamentale pentru compensarea financiară de către stat a prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Documentul propune un mecanism de acordare a compensaţiilor persoanelor care, conform prevederilor Legii cu privire la reabilitarea victimelor infracţiunilor, sunt în drept să pretindă la aceasta, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la bizlaw.md.
 
Implementarea proiectului va necesita cheltuieli financiare de la buget. Având în vedere că mecanismul de compensare financiară de către stat a prejudiciului cauzat prin infracțiune reprezintă ceva nou, suma necesară nu poate fi estimată. Și asta pentru că mărimea acesteia va depinde de numărul de solicitări.
 
Compensația se va achita în mărime de 70 la sută din suma prejudiciului calculat, dar nu mai mult de zece salarii medii lunare pe economiei, prognozate pentru anul în care victima a formulat cererea de compensație financiară.
Autor: trm.md
08.09.2017 Actual
382
0

Comentarii 0