Sursa imagine: hepta.ro

Macron: UE ar trebui să evite ruperea relaţiilor cu Turcia

Uniunea Europeană trebuie să evite o ruptură în relaţiile cu Turcia, un partener "esenţial" în chestiuni precum imigraţia sau combaterea terorismului, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită de două zile în Grecia, informează site-ul postului France 24.

"Aş vrea să evităm o ruptură pentru că (Turcia) este un partener esenţial în multe din crizele cu care ne confruntăm, în mod specific provocările ridicate de migraţie şi ameninţare teroriste", a declarat Macron pentru cotidianul Kathimerini.
 
Preşedintele Franţei a adăugat că Turcia s-a "distanţat" de Uniunea Europeană în ultima perioadă, iar "devierile alarmante (ale Ankarei) nu pot rămâne fără consecinţe".
 
În urma tentativei eşuate de lovitură de stat militară din Turcia, autorităţile de la Ankara au declanşat o amplă campanie de pedepsire a persoanelor suspectate că ar fi participat la această acţiune. Sute de mii de persoane au fost demis din funcţii, iar zeci de mii oameni au fost arestaţi, inclusiv mulţi oponenţi ai preşedintelui Recep Erdogan.
 
Măsurile represive luate de Ankara, care au vizat inclusiv jurnalişti străini, au provocat o reacţie dură din partea multor ţări europene.
 
Recent, cancelarul german Angela Merkel a declarat că va cere Uniunii Europene să anuleze negocierile privind aderarea Turciei la Blocul comunitar.
Autor: Mediafax
08.09.2017 Actual
244
0

Comentarii 0