Sursa imagine: protv.md

O nouă formațiune politică, gata de lansare. Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Voința Poporului pregătește congresul de constituire

Grupul de inițiativă pentru fondarea partidului Voința Poporului este gata de instituirea oficială a formațiunii. La doar 9 luni de la creare, grupul de inițiativă a reușit să formeze numărul necesar de organizații teritoriale, dar și a obținut deja mai multe realizări.

Despre aceasta grupul a anunțat printr-un comunicat de presă. „La momentul lansării acestui comunicat sunt deja constituite organizații teritoriale în 20 dintre structurile administrativ-teritoriale de nivelul doi. În toate aceste organizații numărul de membri depășește cu mult cuantumul de 120 membri, stabilit de Legea partidelor politice pentru înregistrarea acestuia.

În alte 4 raioane organizațiile teritoriale au fost constituite cu un număr mai mic de 120 membri, iar în șase unități administrativ-teritoriale de nivelul doi, inclusiv în municipiile Bălți și Chișinău - conferințele pentru constituirea organizațiilor teritoriale sunt în faza finală. La rândul lor, organizațiile teritoriale de nivelul doi au constituit peste 120 organizații locale la nivel de sate și comune”, se spune în comunicatul citat.

În cele 9 luni de activitate, grupul de inițiativă a reușit mai multe succese în ceea ce ține de implicarea în soluționarea problemelor comunitare, printre care lichidarea unei gunoiști neautorizate în Chișinău, prevenirea unui eventual dezastru, care se putea produce, dacă luau foc crengile rămase după calamitatea din aprilie, depozitate în mai multe locuri din capitală.

Astfel, ca urmare a implicării activiștilor de la Voința Poporului, au fost evacuate crengile depozitate pe stadioane în zona Aeroport și din altă regiune a sectorului Botanica, iar exemplul a fost preluat în alte zone ale Chișinăului. Următorul pas este organizarea congresului de constituire a Partidului Voința Poporului și înregistrarea acestuia la Ministerul Justiției.

Autor: SV
06.09.2017 Actual
556
0

Comentarii 0