Sursa imagine: stirileprotv.ro

Procuratura Generală va examina acuzațiile PAS contra lui Dodon

Procuratura Generală va examina sesizarea depusă de reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în care îl acuză pe Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, de trădare de Patrie. 

Solicitată de Infotag, şefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a menţionat că „cererea PAS a fost primită, a fost înregistrată şi va fi examinată în timpul apropiat”.
 
Potrivit ei, în prezent se identifică anchetatorul care se va ocupa de această sesizare”.
 
„Cererea nu va avea vreun statut anumit, ci va fi examinată în regim obişnuit, ca şi oricare alta”, a menţionat ea.
 
Precizăm că reprezentanţii PAS au depus cererea la Procuratura Generală pe 29 august. Ei îl acuză pe Preşedintele Igor Dodon de comiterea a două infracţiuni: „Trădare de Patrie” (articolul 337 al CP al RM) şi „Acţiuni intenţionate îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase” (articolul 346 al CP al RM).
 
PAS consideră că Preşedintele „nu acţionează în interesul ţării sale, ci în interesul altui stat – Rusia. El foloseşte finanţare obscură, din afara ţării, pentru a controla mass-media şi a-şi menţine imaginea, susţine ideile separatiste în Găgăuzia şi încalcă în mod deliberat relaţiile de parteneriat ale Moldovei cu SUA, Uniunea Europeană, România şi Ucraina”.
Autor: Infotag
06.09.2017 Actual
567
0

Comentarii 0