Sursa imagine: reuters.com

În Germania au apărut ghetouri, atenționează premierul Bavariei

Guvernul federal german ar trebui să stimuleze integrarea refugiaților, pentru a evita probleme în societate și apariția de ghetouri naționale și sociale în Germania, afirmă, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Bild, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU) și premier al landului Bavaria, Horst Seehofer, informează agenția de presă TASS.

Întrebat despre integrarea refugiaților care au sosit deja pe teritoriul Germaniei, Horst Seehofer a spus: ''Mi-e frică de apariția unui ghetou în Germania''.
 
Potrivit premierului bavarez, în următorii ani Germania s-ar putea confrunta cu ''tensiuni sociale'', iar evitarea acestui lucru constituie ''unul dintre obiectivele principale'' ale guvernului în exercițiu, a subliniat Horst Seehofer.
 
Totodată, Seehofer s-a poziționat din nou pe o linie opusă celei adoptate de Angela Merkel, subliniind că Germania trebuie să introducă o limită pentru primirea de refugiați. ''Oamenii îmi spun că dacă nu dorim reeditarea evenimentelor din 2015 — când s-a înregistrat punctul culminant al crizei migrației în Germania — atunci trebuie să luăm măsuri. Cu ajutorul unei limite vom putea face ca promisiunea noastră să fie convingătoare pentru toți'', a declarat premierul Bavariei.
 
În opinia lui Horst Seehofer, Germania nu trebuie să accepte mai mult de 200.000 de refugiați pe an. În 2015 în Germania au ajuns 890.000 de solicitanți de azil, iar în 2016 la 350.000.
Autor: Agerpres
06.09.2017 Actual
536
0

Comentarii 0