Sursa imagine: Independent.md

Militarii moldoveni vor merge la aplicațiile din Ucraina, în pofida opoziției președintelui Dodon

Militarii moldoveni vor participa la exercițiul „Rapid Trident” din Ucraina. Iar opoziția președintelui Igor Dodon nu va împiedica acest lucru. „Decizia domnului președinte nu împiedică participarea Armatei Naționale la exercițiile militare din Ucraina pentru că toate condițiile legale au fost îndeplinite. Deci, Armata Națională va participa la aceste exerciții conform deciziei de astăzi a Guvernului”, a declarat Stela Nistor, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, citată de deschide.md.

Reacția vine după ce șeful statului a suspendat hotărârea de astăzi a Guvernului, care făcea posibil acest lucru. Astfel, 57 de ostași din țara noastră vor pleca în Ucraina, unde pe poligonul Yavoriv, în perioada 7-23 septembrie vor fi pregătiți pentru participarea ulterioară la misiunile pacificatoare „KFOR” din Kosovo.  Amintim că Igor Dodon a interzis ieri militarilor moldoveni să meargă la aplicațiile din Ucraina, fără să ofere vreun argument. ”Din punctul meu de vedere, nu sunt temeiuri plauzibile pentru, pentru că nimeni nu vrea o armată slabă și fără capacități”, a spus premierul Pavel Filip în ședința de astăzi a Guvernului.  

Nu este prima dată când președintele respinge fără explicații astfel de solicitări. Un caz similar a avut loc în februarie, când militarii moldoveni urmau să ajungă la exercițiile militare din România.

Autor: Ion Vasilos
06.09.2017 Actual
659
0

Comentarii 0