Sursa imagine: infotag.md

PSRM îndeamnă cetățenii să protesteze contra guvernării

Partidul Socialiştilor îi îndeamnă pe toţi susţinătorii statalităţii Moldovei „să își unească forțele pentru a se opune actualei guvernări şi să fie pregătiți pentru acțiuni de protest pe scară largă, inclusiv convocarea Marii Adunări Naționale”.

Potrivit Infotag, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie adoptată marţi de Comitetul Executiv Politic al PSRM, care consideră că „situația socio-economică din țară continuă să se agraveze în mod semnificativ”.
 
„În loc să soluționeze problemele cotidiene ale poporului moldovenesc, majoritatea parlamentară și guvernul continuă în mod deliberat și intenționat să tensioneze situația politică din țară. Procesul distructiv de lichidare a școlilor și distrugere a educației de stat continuă pe fondul unei reduceri masive a locurilor bugetare în universități și alte instituții de învățământ. Reforma inițiată în medicină agravează în continuare situația prin accesul la îngrijiri medicale și medicamente. Sistemul de protecție socială acoperă o populație tot mai mică din țara noastră. Tinerii continuă să plece activ în străinătate. Pensionarii și păturile social-vulnerabile ale populației se află într-o stare de sărăcie totală”, consideră socialiştii, care susţin că, „după trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, poporul moldovean a devenit mult mai sărac, iar genocidul social continuă”.
 
În opinia lor, acest lucru se întâmplă „inclusiv la cererea curatorilor occidentali ai Partidului Democrat, a tuturor sateliților săi și a sectorului neguvernamental aflat sub controlul acestuia, analiștii păpuşi și pseudo-experții”.
 
„În contextul lipsei unor rezultate minime în economie și în sectorul social, guvernul și majoritatea parlamentară organizează din ce în ce mai des provocări politice. În primul rând, se referă la demersurile către principalul partener strategic al Republicii Moldova – Federația Rusă. Toate acestea nu sunt altceva decât o încercare de a întrerupe complet relațiile cu Rusia, de a provoca măsuri de represalii, care nu îi vor afecta pe Plahotniuc sau Partidul Democrat, ci va avea de suferit poporul moldovenesc, agenții economici și țara în ansamblu”, consideră Comitetul Executiv Politic al PSRM.
 
Partidul afirmă că își menține angajamentul față de necesitatea anulării Acordului de Asociere cu UE şi intenţionează „să insiste pe realizarea acestui lucru”.
 
„Aceasta este sarcina noastră politică și angajamentul față de alegători. Credem că, astăzi, integrarea eurasiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei”, se arată în declaraţie.
 
Partidul Socialiștilor anunţă că „sprijină pe deplin politica Președintelui Igor Dodon de a relua parteneriatul strategic cu Federația Rusă, de a avea relații reciproc avantajoase cu Occidentul, de a consolida statalitatea, de a îmbunătăți situația socială și economică din țară. Încercările de a bloca acțiunile președintelui ales de popor în direcția de dezvoltare a țării sunt inacceptabile”.
Autor: Infotag
06.09.2017 Actual
436
0

Comentarii 3

 • andrei:

  contra lui Dodon! doar el tot e la guvernare)))

  06.09.2017 12:22
 • Vasile:

  Sa inteleg ca degraba ajungem sa revedem imagini cu Maia si nastase cot la cot cu dodon?

  06.09.2017 13:57
 • Realist:

  Hai Dodon, ia-l pe Nastase, ia-o pe Maia, si hai la proteste, asa cum faceati voi in 2016!

  06.09.2017 14:20