Sursa imagine: Ungheni.md

Interdicția lui Dodon, anulată de Executiv: Ostașii moldoveni vor fi instruiți pentru participarea la misiuni de menținere a păcii

57 de militari ai Armatei Naționale vor participa la aplicațiile „Rapid Trident” din Ucraina. Decizia a fost luată de Guvern, cu puțin timp în urmă. ”Guvernul, prin lege, este obligat să asigure creșterea capabilității Armatei Naționale.

Nu văd motiv de a refuza invitațiile de instruire pentru Armata Națională”, a explicat premierul Pavel Filip. Amintim că președintele Igor Dodon a încercat să blocheze participarea contingentului militar moldovean la un exercițiul multinațional „Rapid Trident”, în perioada 7-23 septembrie la centrul de instruire militară Yavoriv, Ucraina. Militarii moldoveni urmau să fie pregătiți pentru participarea ulterioară la misiunile pacificatoare „KFOR” din Kosovo. Șeful Executivului a mai cerut responsabililor de la ministerele Apărării și Justiției să analizeze situația creată și să găsească soluții legale pentru a preveni pe viitor astfel de blocaje.

Autor: Ion Vasilos
06.09.2017 Actual
389
0

Comentarii 3

 • Dima:

  Un plus pentru militarii nostri, vor afla noi tehnici de aparare din partea Ucrainenilor.

  06.09.2017 14:09
 • Gabi:

  Cine da bani pentru armata? Nu guvernul? De unde s-a luat presedintele asa de activ in ultima vreme?

  06.09.2017 14:10
 • Victor:

  Dodon: acțiunile lui sunt îndreptate doar spre obținerea imaginei
  Guvernul: într-adevăr merge la acțiuni concrete spre a ridica de această dată nivelul de apărare a armatei..
  Se observă clar cît de indiferent este Dodon față de țara sa și capacitatea sa de apărare.

  06.09.2017 14:41