Sursa imagine: gov.md

Pavel Filip: Nimeni nu vrea o armată slabă și fără capacități, nu sunt temeiuri plauzibile pentru interzicerea participării la aplicații

Premierul Pavel Filip a propus ca militarii moldoveni să participe la aplicațiile planificate în Ucraina, în pofida opoziției președintelui Igor Dodon. ”Din punctul meu de vedere, nu sunt temeiuri plauzibile pentru, pentru că nimeni nu vrea o armată slabă și fără capacități”, a spus Pavel Filip.

Șeful Executivului a precizat că peste 80 la sută din costurile de participare a militarilor moldoveni la aplicații sunt suportate de partenerii de dezvoltare ai țării noastre. În același timp, lipsa soldaților moldoveni de la exercițiul Rapid Trident va costa bugetul țării 5 milioane de lei. Premierul a propus ca Guvernul să discute la ședința de astăzi subiectul dar, pentru a găsi o soluție.

Președintele țării, Igor Dodon, a respins cererea viceministrului Apărării privind aprobarea participării a 57 de militari moldoveni la o serie de exerciții militare care urmează să aibă loc în Ucraina. Exercițiile vor avea loc în perioada 7-23 septembrie la centrul de instruire militară Yavoriv. Militarii moldoveni urmau să fie pregătiți pentru participarea ulterioară la misiunile pacificatoare „KFOR” din Kosovo.

Autor: SV
06.09.2017 Actual
343
0

Comentarii 6

 • Oleg:

  Dodon si Kremlinul ne vor slabi, de aia Dodon a interzis ceia ce nu ii sta in competenta.

  06.09.2017 10:06
 • Adevarul:

  Dodon trebuie sa fie lipsit de privilegiu de a fi comandantul suprem al armatei, deoarece interesele sale personale ar putea pune in pericol securitatea tarii cu atat mai mult ca armata rusa sa afla pe teritoriu R.Moldova.

  06.09.2017 10:08
 • Efim:

  Dodon incearca sa-si arata si el muschii interzivind Armatei Nationale sa plece la evenimentul din Ucraina, insa acesta se pare ca a uitat ca avem in Parlament o majoritate pro-europeana care poate sa-l demita oricind in caz de necesitate.

  06.09.2017 10:25
 • Andrei:

  În sfîrșit avem un PRemier puternic ce nu se teme de ruși și mai ales de Dodon!

  06.09.2017 11:03
 • Realist:

  Las sa participe! Stau toata ziua in cazarma si curata cartofi! Asta nu-i armata!

  06.09.2017 11:36
 • Vasile:

  Ei nimeni, cum nimeni? Putin și desigur deja si Dodon vrea ca Moldova sa aiba o armata slaba si intimidata ca s anu incercam reintregirea Republicii Moldova si eliminarea separatismului din Stânga Nistrului.

  06.09.2017 11:54