Sursa imagine: mediafax.ro

Trump permite Japoniei şi Coreei de Sud să se înarmeze cu „echipamente militare sofisticate”

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a postat, marţi, un mesaj pe Twitter în care a precizat că va permite Japoniei şi Coreei de Sud să cumpere un număr mare de echipamente militare sofisticate, relatează site-ul The Hill.

Reacţia preşedintelui Trump vine la două zile după ce Coreea de Nord a susţinut că a testat cu succes o bombă cu hidrogen.
 
„Voi permite Japoniei şi Coreei de Sud să cumpere o cantitate substanţial sporită de echipament militar sofisticat de la Statele Unite”, a scris Trump pe Twitter.
 
Phenianul a precizat că bomba cu hidrogen testată duminică poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, aspect ce a atras nemulţumirea comunităţii internaţionale. Ca reacţie, preşedintele de la Seul, Moon Jae-in, şi omologul său american, Donald Trump, au căzut de acord să elimine limita privind încărcătura rachetelor sud-coreene.
 
În luna iulie, Coreea de Nord a mai efectuat două teste cu rachete balistice intercontinentale, despre care se crede că au capacitatea să atingă teritoriul Statelor Unite.
Autor: Mediafax
06.09.2017 Actual
392
0

Comentarii 0