Sursa imagine: AP Photo

Angela Merkel îndeamnă Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat marți Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia, în contextul acțiunilor întreprinse de Berlin de a-și revizui relațiile cu Ankara în prezent puternic deteriorate, informează agenția de presă dpa.

'Nimic nu ar fi mai șocant decât să ne manifestăm în public dezacordul în privința viitoarelor relații cu Turcia în fața președintelui (turc Recep Tayyip) Erdogan', a spus Merkel în cadrul ultimei sesiuni a parlamentului german, înainte de alegerile legislative ce vor avea loc luna aceasta în Germania.

'Aceasta ar slăbi dramatic poziția Europei', a declarat cancelarul federal în fața parlamentarilor germani, în condițiile în care Berlinul a întreprins deja pași în vederea revizuirii relațiilor sale cu Turcia.

Merkel a anunțat că intenționa să profite de summitul liderilor țărilor din UE, care va avea loc în octombrie, pentru a discuta despre viitoarea relație a blocului comunitar cu Turcia, care să presupună și închiderea negocierilor de aderare a Turciei la UE.

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, dar de luni de zile se află într-un punct mort din cauza evoluției politice din Ankara, acuzată de derivă autoritară de detractorii președintelui Recep Tayyip Erdogan.

O stopare a negocierilor presupune o decizie unanimă a UE.

Autor: agerpres.ro
05.09.2017 Actual
384
0

Comentarii 0