Sursa imagine: captura FB

Dodon o face din nou. Președintele interzice militarilor moldoveni să se pregătească de misiuni pacificatoare

Președintele țării, Igor Dodon, a respins cererea viceministrului apărării privind aprobarea participării a 57 de militari moldoveni la o serie de exerciții militare care urmează să aibă loc în Ucraina. Exercițiile vor avea loc în perioada 7-23 septembrie la centrul de instruire militară Yavoriv. Militarii moldoveni urmau să fie pregătiți pentru participarea ulterioară la misiunile pacificatoare „KFOR” din Kosovo.

„Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 33 alin. (3) al Legii cu privire la apărarea națională era necesară solicitarea aprobării Comandantului Suprem al Forțelor Armate pentru participarea contingentului Armatei Naționale la exercițiul multinațional „Rapid Trident”. Prin urmare, în virtutea atribuțiilor șefului statului, reglementate de Legea cu privire la apărarea națională, Vă comunicăm că Președintele Republicii Moldova nu a aprobat participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiul în cauză”, se spune în nota transmisă viceministrului Apărării de către Consilierul lui Dodon în domeniul apărării și securității naționale, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Artur Gumeniuc.

Reamintim că acesta nu este primul caz când președintele respinge o asemenea solicitare din partea Ministerului Apărării, fără a-și motiva decizia. În februarie, acesta pur și simplu a refuzat să semneze decretul privind detașarea unei trupe de militari moldoveni care urmau să participe la exercițiile militare organizate în România.

Autor: Ion Vasilos
05.09.2017 Actual
319
0

Comentarii 0