Sursa imagine: presalibera.net

Generalul Ion Costaș: Moldova e într-o stare de amenințare permanentă din partea Rusiei

Republica Moldova este într-o stare de amenințare permanentă din partea Federației Ruse. În aer miroase a praf de pușcă. Declarația a fost făcută de generalul Ion Costaș în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Noi suntem într-o amenințare permanentă a Kremlinului că dacă nu facem așa cum doresc ei – nu mergem pe linia Uniunii Vamale, Uniunii Euroasiatice – atunci noi o să o pățim”, spune generalul.
 
Ion Costaș susține că atât timp cât va exista armata rusească pe teritoriul Republicii Moldova, atât timp va exista conflictul de pe Nistru. „Mâine dacă dispare Armata a 14-a cu munițiile, cu armamentul, cu depozitele uriașe de armament, eu cred că într-o săptămână-două Republica Moldova o să fie integrată”, a declarat generalul.
 
Potrivit lui, existența armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova a contribuit la consolidarea regimului separatist din stânga Nistrului. Generalul a mai adăugat că în prezent există pericolul unor provocări și autoritățile moldovenești trebuie să fie foarte vigilente.
 
În opinia generalului, dacă Republica Moldova vrea să fie independentă, primul pas care trebuie să-l facă este să se apropie de structurile Alianței Nord-Atlantice, care ar constitui o protecție și o siguranță de existență a acestei statalități – Republica Moldova.
Autor: IPN
05.09.2017 Actual
383
0

Comentarii 4

 • Teodor:

  Mare expert, de parca eu nu stiu ca rusii ne preseaza de 26 de ani. As vrea sa vad eu acum ce vor face rusii cind Plahotniuc s-a dus in SUA si a cerut ajutor pentru alungarea armatei rusesti.

  05.09.2017 09:18
 • Realist:

  Poate la ONU ne vor ajuta cu scoaterea armatei ruse!

  05.09.2017 09:24
 • Marin:

  25 ani am avut parte doar de guvernanti pampalai, care au aplecat capul si pupat papucul rusului ce ne dădea șuturi... Abia acum PD-ul a avut curaj sa spuna lucrurilor pe nume, s avedem unde se va ajunge...

  05.09.2017 09:27
 • andrei:

  Anume din această cauză și au depus guvernul o cerere la ONU să se retragă Rusisa din Transnistria!

  05.09.2017 09:48