Sursa imagine: epa.eu

Noi alegeri prezidențiale vor fi organizate pe 17 octombrie, după invalidarea scrutinului din august, în Kenya

Kenya va organiza noi alegeri prezidențiale pe 17 octombrie, în care se vor confrunta președintele în exercițiu, Uhuru Kenyatta, și liderul opoziției, Raila Odinga, după invalidarea de către Curtea Supremă a scrutinului din 8 august, a anunțat luni Comisia Electorală, relatează AFP.

'Un nou scrutin va avea loc pe 17 octombrie, conform deciziei Curții Supreme care a anulat alegerile prezidențiale din 8 august', a anunțat Comisia Electorală într-un comunicat.
 
Sesizată de Raila Odinga, Curtea Supremă a decis vineri să invalideze alegerile prezidențiale din 8 august din cauza 'neregulilor' înregistrate în timpul scrutinului în urma căruia fusese declarat învingător președintele în exercițiu, Uhuru Kenyatta, și a dispus ca un nou scrutin să fie organizat în termen de 60 de zile.
 
Comisia Electorală a precizat că doar Uhuru Kenyatta, care a fost declarat învingător pe 11 august, cu 54,27% din voturi, și principalul său rival Raila Odinga, care a obținut 44,74% din sufragii, vor figura pe buletinele de vot. Ceilalți șase candidați, care au obținut mai puțin de 1% din voturi la primele alegeri, nu se vor mai putea prezenta la alegeri.
Autor: Agerpres
05.09.2017 Actual
386
0

Comentarii 0