Sursa imagine: customs.gov.md

Vameșii și inspectorii ANSA au reținut băuturi contrafăcute și produse alimentare expirate

Un agent economic din orașul Basarabeasca este cercetat pentru comercializarea produselor contrafăcute și cu termen de valabilitate expirat. Activitatea ilicită a acestuia a fost relevată în cadrul unei operațiuni a serviciilor specializate ale Vămii în comun cu inspectorii ANSA, fiind dispuse verificări ale unității comerciale și depozitului deținute de către acesta.

 
În urma controlului efectuat, o echipă mixtă a depistat 284 de sticle de băuturi spirtoase, fără timbre de acciz, 20 de litri de alcool etilic, 338 de litri de vin în vrac și 197 de pachete de cafea, fără acte de proveniență.
 
 
De asemenea, au fost depistate 80 kg de carne procesată, în asortiment, precum și produse lactate și avicole, care erau păstrate în condiții insalubre, stabilindu-se, totodată, că aceasta aveau termenul de valabilitate expirat.
 
 
Conform prevederilor legale, produsele alimentare au fost ridicate de către inspectorii ANSA în vederea nimicirii prin incinerare, iar celelalte bunuri au fost transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și calificarea încălcărilor depistate.
Autor: HotNews
Sursa: customs.gov.md
25.08.2017 Actual
300
0

Comentarii 0