Sursa imagine: imagine simbol

Cele mai periculoase străzi din Chișinău

De la începutul anului, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au documentat peste şase mii de accidente rutiere, soldate cu pagube materiale, ceea ce constituie o creştere de zece la sută în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe tragedii pe şosea au loc din cauza neadaptării vitezei la traseu, conducerea automobilului în stare de ebrietate, dar şi efectuarea unor manevre agresive, care îi pun în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Potrivit analizei efectuate de poliţişti, de cele mai multe ori accidentele rutiere se produc din cauză că şoferii circulă pe stânga, conduc imprudent, admit defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, merg la depăşire sau nu respectă viteza admisă pe traseu.

O problemă reprezintă şi accidentele cu implicarea transportului public, astfel în primele şapte luni au fost înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea troleibuzelor, 26 de cazuri cu implicarea transportului în regim maxi-taxi, precum şi 33 de accidente rutiere cu implicarea taximetriştilor.

Poliţiştii au constatat că străzile cu un risc sporit de accidentare în capitală sunt: bd. Dacia, bd. Decebal, str. Alecu Russo, şos. Munceşti, Vadul lui Vodă şi bd. Ştefan cel Mare. Un număr mai mare de accidente rutiere au loc în zilele de luni şi vineri între orele 12:00 - 18:00.

„Este de menţionat faptul că suma amenzilor aplicate constituie peste șase milioane de lei. Totodată, în total au fost aplicate 33 829 de puncte de penalizare, ceea ce constituie o creştere în comparaţi cu perioada analogică a anului precedent. De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 84 de conducători auto au fost privaţi de dreptul de a conduce mijloacele de transport pe un termen de la doi la trei ani de, către instanţa de judecată, fiindcă au părăsit locul comiterii accidentului rutier”, a declarat ofițerul de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati.

De la începutul anului, pe teritoriul capitalei au fost instalate şi reînnoite 930 indicatoare rutiere, s-a aplicat marcaj rutier pe o suprafaţă de peste 38 de mii de metri pătraţi şi au fost efectuate lucrări de reparaţie a carosabilului pe o suprafaţă de circa 42 de mii de metri pătraţi. 

Autor: trm.md
20.08.2017 Actual
893
0

Comentarii 0