Sursa imagine: unimedia.info

Activiștii Maiei Sandu și presa care o susține toacă banii organizațiilor străine

Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat pe pagina sa extrase din raportul financiar al organizației internaționale National Endowment for Democracy, care arată cum a fost finanțat Partidul Acțiune și Solidaritate prin diverse proiecte. Este vorba de platforma pman.md, lansată de Artur Gurău responsabil de promovarea PAS și a Maiei Sandu pe rețelele de socializare. Potrivit extraselor prezentate, organizația a oferit platformei pman.md peste 36 mii de dolari SUA, iar Luchianiuc afirmă că obiectivele finanțate nu au fost realizate.
 
„Vedeți și singuri descrierea pentru ce s-au dat banii. Vă propun să intrați pe pman.md și să vedeți cum au fost cheltuiți banii. Artur Gurău, băiat bravo, a parazitat pe ideea hashtag-ului #pman, lansat de Vitalie Eșanu pe 7 aprilie 2009 și a făcut ruble pe asta, ca de obicei. Partea funny este că Artur a fost și este responsabilul principal de online în cadrul partidului mayaș. Asta chiar dacă el nu o recunoaște”, scrie Luchianiuc pe blogul său.
 
Acesta se întreabă cum explică Gurău cheltuielile, din moment ce platforma nu a avut vreo activitate vizibilă și nu a oferit rezultate palpabile, cu toate că banii au fost asimilați.
 
Un alt site care primit finanțări americane este newsmaker.md. Suma oferită acestuia este de 77,7 mii de dolari. ” 77 de mii de USD pe un site care dezinformează și nici măcar nu-și cere scuze. Și nu ar fi atât de trist dacă ar dezinforma în zona galbenă, dar dezinformează pe teme sensibile gen #transnistria. Și încă și pune în lumină negativă, fără motiv, Marea Britanie”, scrie bloggerul.
 
„Mie chiar îmi e interesant cum mai motivează ei la cei de peste hotare să cheltuie bani pe el atâta timp cât nu face mai nimic. Dar asta nu-i treaba mea, să se clarifice el singur”, adaugă Luchianiuc.

Autor: Ion Vasilos
10.08.2017 Actual
1117
0

Comentarii 3

 • Victor:

  Da ce, nu e bine asa? Si pe urma toti in PAS se dau asa cinstiti.

  10.08.2017 13:03
 • timofei:

  lumea demult incearca sa atraga atentia europenilor la obraznicia apropiatilor Maiei Sandu, anterior peledemisti toti... dar, presa lor "libera" nu dau asemenea stiri...

  10.08.2017 13:10
 • Bibi:

  E mai mult ca interesant din ce surse î-și face pânea Bloggerul Eugen Luchianiuc și din ce surse se hrănește cu informație.

  Dar sunt sigur, că acest mesaj nu va apărea în comentarii. Democrația a lea Moldova, bat-o vina

  10.08.2017 17:12