Sursa imagine: unimedia.info

În cămașă de mii de lei, Maia Sandu cheamă la luptă împotriva oligarhiei

Ieșirea liderei PAS, Maia Sandu, la protestul de duminică nu a trecut neobservată de către internauți. Bloggerul Eduard Frunză atrage atenția că fosta ministră a Educație a ieșit să reprezinte oamenii simpli într-o cămașă al cărei cost este echivalent cu un salariu de învățător. Frunză califică acest gest drept o bătaie de joc de moldoveni și se întreabă de unde are politiciana asemenea bani, din moment ce nu este oficial angajată și, potrivit propriilor afirmații, trăiește deja de mai mulți ani „din economii”.


 
„Semnele A&F de pe cămașa duduiei mi-au atras atenția că-i vorba de „Abercrombie & Fitch”. Un brand renumit la scară mondială, care nu-i deloc ieftin. Iar o astfel de cămașa o găsim cu aproximativ 70$ sau între 1300-1500 lei. Și acestea sunt prețurile din SUA, căci în Moldova, la sigur, s-ar adăuga cel puțin 50% la cost. Oficial, Maia Sandu nu este angajată de câțiva ani și cu o jumătate de an în urmă susținea că trăiește din economii. Oare câte economii are Maia? De unde-s aceste „economii” nu cumva de la Banca de Economii? Să protestezi într-o cămașă al cărui cost ajunge la suma salariului lunar primit de un profesor din Republica Moldova, în timp ce tu ai fost, preț de câțiva ani, ministrul Educației, e cumva totuși o bătaie de joc față de moldoveni, fraților…”, scrie bloggerul pe pagina sa.
 
Acesta atrage, de asemenea, atenția, asupra memoriei colective a moldovenilor, care sunt pe cale s-o canonizeze pe Maia Sandu, însă uită momente importante din biografia acesteia, precum că:
 
„1. Aceasta e fost membră a echipei lui Filat, exact când se furau banii moldovenilor;
 2. Aceasta a fost ministra Educației, atunci când au fost închise școli și grădinițe;
 3. Aceasta a ignorat total cererile de majorare a salariilor profesorilor și problema lipsei de profesori din școli.

Deci cum s-ar veni, de unde brusca încredere în Maia Sandu? Ați uitat cine este ea, ce a făcut, dar sperați că va face ceva util pe viitor? Personal, mă îndoiesc, mai ales că această Domnișoară Sandu a avut o ieșire suspectă din PLDM, plus încă o relansare cu un alt partid în politica de pe Bâc, exact atunci când era arestat Filat, servind, evident, drept alternativă pentru foștii membri și susținători de sub stejarul cu frunze roșii. Dacă am avut un „HARBUZ” - verde de la stejar la exterior și roșul comunist la interior, acum apare brusc un „Grapefruit”. Pretinșii galbeni la exterior protestează activ de câteva ori alături de Dodon, până ajunge acesta Președinte”, adaugă Eduard Frunză.

Autor: SV
31.07.2017 Actual
1517
0

Comentarii 13

 • Natalia:

  Nu uitati ca mai sunt si reduceri (10%_70%) , care, de fapt anca nu s-au sfarsit!

  31.07.2017 16:41
 • Daniela:

  Ofilit mai ești, bre Frunză. Eu fac alungire la unghii și sprâncene și haine mai ieftine nu prea am prin garderobă. Ce te miri tu de una care după ce a lucrat la bancă în America poartă cămașă de 70$. E destul de modest. Mai consultă prețurile, nu doar la PPT...

  31.07.2017 16:47
 • Eduard Frunza:

  Domnișoară sau Doamnă Daniela, am să te întreb dacă măcar tu, care prestezi servicii cosmetologice, esti multumita de situatia din tara? Sunt sigur ca vei spune „NU”. Atunci am sa te mai intreb, prestezi servicii oficial, achiti impozite, ai contabilitate albă la 100%? Raspunsul e sigur „NU”. Asa precum Maia, exact si tu, esti o rusine a acestei societati, care miorlaie de saracie, dar se eschiveaza in a participa pentru a creste economia statului si situatia interna. Ofiliti sunteti la minte... Pupati pe Maia ca pe un simbol, doar că acesta-i simbolul mafiei si ilegalitatilor.

  31.07.2017 17:01
 • Cris:

  Brandul Abercrombie & Fitch este un brand american, si care ca si Tommy Hilfiger, poate este scump in Europa, dar este la preturi destul de accesibile in SUA, mai ales la reduceri. Faptul ca este un brand american poate duce concluzia ca a fost procurata pe cind lucra in SUA, ceea ce inseamna ca poarta hainele mai multi ani (in comparatie cu oligarhii nostri ce schimba camasele in fiecare luna) si le pastreaza destul de bine. Si la noi multi moldoveni isi pot permite sa procure haine care de obicei sunt scumpe, dar la preturi destul de joase in Outlet. Mai intrati Dle Frunze la noi prin outlete decit sa scriti investigatii de 2 bani.

  31.07.2017 17:51
 • Mun Cesti:

  Edic, da scrie si chilotii cit costa!!!!
  Fii barbat!!!

  31.07.2017 18:03
 • Ileana:

  Si?????? Isi poate permite,ca nu are 3 copiii ca unele,sa nu arat cu degetul.Salariul ei de parlamentar ii permite ,de mai multe mii ,sa poarte haine....offff,cineva uita sa se uite sub nas,dar numai de dat cu nasul e in stare.

  31.07.2017 18:07
 • Dorin Botnaru:

  Eu nu sunt asa de bogat ca sami permit lucruri ieftine. Calitatea costa bani, si o camasa de 1500 lei e destul de raspindit in Moldova. Daca puneti noutati puneti ceva interesant, dar nu cine si ce a mincat, sau cu care deget sa scarpinat intrun loc...

  31.07.2017 19:41
 • Andrey:

  Frunza e dus cu pluta, departe de adevar.Scrie ceva la tema si vizibil dar nu aiureli si ce logouri au oamenii la camasi.Cum spune si Daniela dna a muncit in Organizatie Internationala care avea un salariu destul decent ca sa-si permita asa lucruri.Plus ca nu are familie de care sa aiba grija si cheltuieli.

  31.07.2017 20:00
 • Daniela:

  Nu mă mișcă deloc insinuările dumneavoastră. Pentru că sunt doar insinuări, aiureala unuia, care singur întreabă și tot el răspunde (semne clinice grave). Înainte de a vă semna sub acțiunile și sentimentele mele faceți ordine în gândăceii din propria minte, căci vă dau un aer, nu știu cum, necredibil...
  P.S. Cum apreciați eșarfa Luis Vuitton a primei doamne?

  31.07.2017 20:39
 • George:

  Totusi, 70$ nu e o suma nesimtita...

  31.07.2017 20:54
 • Radu:

  Ce postaceala hotarata din partea lui Frunza, aproape crede ce indruga.

  Nu e ca si cum a venit cu un rolex de mii de dolari, "prezentarea" ta e slaba de tot.

  Hai continua cu atacurile nefundamentate la persoana, atata stii.

  31.07.2017 23:02
 • Euuu:

  Aberezi, Frunza. Dupa parerea ta ar trebui sa umble intr-un sac legat cu o sfoara? Faptul ca te legi de hainele omului (lucru josnic si incorect) inseamna ca nu aveti (tu si cei pentru care lucrezi) alte motive pentru a o ataca. Acest lucru bucura!

  01.08.2017 13:15
 • Aurelia Cernei:

  Poate Doamna a procurat camasa de la SECOND HAND din piata centrala, acolo sunt multe lucruri aduse din SUA. da, da eu tot imi procur de acolo , iata de unde stiu, ca in tara asta saraca numai de acolo imi ajunge sa cumpar...

  01.08.2017 15:10