Sursa imagine: radiochisinau.md

Vlad Țurcanu: Temele referendumului lui Igor Dodon sunt foarte importante doar pentru PSRM

Decizia Curții Constituționale privind invalidarea decretului lui Igor Dodon de organizare a unui referendum a fost una previzibilă și logică, apreciază fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Totodată, el a subliniat că  temele avansate de I. Dodon nu sunt principiale pentru țară, dar foarte importante pentru partidul pe care îl conduce:

„Una din puținele vești bune, dar a fost una previzibilă și logică. Dincolo de argumentele Curții, care sunt de natură pertinentă și care trebuie luate în seamă, ar fi fost prea mult ca lui Dodon să i se permită să-și facă mendrele, să-și întindă tentaculele politice, prin adepți ai săi care ar fi început să cutreiere RM în lung și lat pe această temă a referendumului și pentru a se face agitație electorală, de fapt,  Și încă pe banii statului și nu pe banii PSRM. E un semnal prim, să vedem dacă această decizie va fi consolidată și de acțiuni politice împotriva lui Igor Dodon, pentru a i se limita marja de manevră pe care a întins-o nepermis de mult din punctul meu de vedere.

Am văzut că Dodon anticipase oarecum această decizie a Curții, prin declarația sa de ieri prin care spunea că va emite un nou decret de desfășurare a unui referendum consultativ. Ceea ce poate însemna că nici el nu credea într-o acțiune de validare a referendumului și că temele avansate de el nu sunt principiale pentru țară, dar foarte importante pentru partidul pe care îl conduce”, a subliniat Vlad Țurcanu.

Autor: radiochisinau.md
Sursa: radiochisinau.md
27.07.2017 Opinii
1134
0

Comentarii 0