Sursa imagine: border.gov.md

Rambo de Târnova! Un șofer „băut” a făcut prăpăd la un sector de poliție

Riscă trei ani de privațiune de libertate pentru purtare inadecvată într-o subdiviziune de frontieră și față de angajații Poliției de Frontieră. Este vorba despre un bărbat din satul Târnova, raionul Edineț, reținut pentru huliganism în Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare.

Fiind sub influența alcoolului, bărbatul l-a agresat pe unul dintre polițiștii de frontieră aflat în serviciu, care se apropiase pentru a-l calma, deteriorându-i uniforma și provocându-i vătămări corporale.
 
 
Cazul a avut loc în data de 8 iulie curent, când, în jurul orei 19.00, un autoturism de model BMW 530, a intrat fără acord prealabil pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare. La apropierea angajaților Poliției de Frontieră, șoferul vehiculului a început să prezinte un comportament violent și obraznic. Deoarece bărbatul continua să se manifeste neadecvat polițiștii de frontieră au fost nevoiți să intervină în forță. În timpul reținerii persoanei în cauză, care a opus rezistență fizică, unul dintre polițiștii de frontieră a avut de suferit, fiindu-i deteriorată uniforma și provocate vătămări corporale.
 
Din cercetările primare s-a aflat că persoana imobilizată, în vârstă de 36 de ani, este cetățean moldovean. Aceasta era în stare avansată de ebrietate, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,72 mg/l.
 
Pentru fapta sa, bănuitul a fost reținut pentru 72 ore. Pentru huliganism, bărbatul riscă amendă în mărime de la 550 la 1050 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.
 
Poliția de Frontieră precizează că acest incidentul este al treilea la număr de la începutul anului curent, iar cauza este șoferii băuți care intră în conflict cu polițiștii de frontieră.
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
12.07.2017 Actual
914
0

Comentarii 0