Sursa imagine: politik.md

Aeroportul din Mărculeşti va fi administrat de Ministerul Economiei

Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internaţional Mărculeşti” va fi transmisă din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Ministerului Economiei. Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens va fi discutat luni, 11 iulie, în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri. Documentul este prima chestiune de pe ordinea de zi a Executivului.
 
Aeroportul Internațional Mărculești a fost fondat în anul 2004, în baza unității militare din Mărculești, are o suprafață de 265,2 ha și dispune de infrastructură complexă.
 
În 2008, Parlamentul a aprobat Legea cu privire la Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”. Legea prevede crearea unei zone economice libere, în baza infrastructurii și teritoriului aeroportului, precum și un regim vamal și fiscal preferențial, în vederea asigurării unui climat investițional favorabil pentru atragerea investitorilor și realizarea proiectelor economice.
 
Atât aeroportul, cât și zona economică liberă este gestionată de către Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional „Mărculești”, în calitate de investitor general.
 
Potrivit notei informative la proiect, în pofida măsurilor întreprinse, pe parcursul ultimilor ani, activitatea întreprinderii se înrăutățește în mod constant. Evoluția indicatorilor principali ai întreprinderii denotă o situație precară, astfel venitul din vânzări a scăzut de la 39 de milioane de lei, în anul 2014, până la circa 7,5 milioane lei în 2015, fiind înregistrate pierderi de 21 de milioane de lei în anul 2015. Potrivit Ministerului Economiei, acest fapt se datorează gestionării a întreprinderii.
Autor: trm.md
08.07.2017 Actual
608
0

Comentarii 0