Sursa imagine: moldpres.md

Ședință la guvern în problema deşeurilor

Secretarul general adjunct al Executivului, Valentin Guznac, a convocat astăzi la Guvern o şedinţă de lucru cu participarea factorilor de decizie şi a reprezentanţilor comunei Bubuieci în vederea soluţionării problemei deşeurilor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

În cadrul şedinţei, Valentin Guznac a reiterat angajamentul Guvernului de a monitoriza procesul de evacuare a deşeurilor la mina din comuna Bubuieci, accentuînd competenţele autorităţilor publice centrale şi locale. De asemenea, Secretarul adjunct al Executivului a solicitat responsabililor implicare maximă în realizarea prevederilor Procesului-verbal semnat pe 5 iunie curent, în urma şedinţei operative convocată de Prim-ministru, cu participarea factorilor de decizie şi a grupului de persoane delegat de localnicii satului Bubuieci. 

Participanţii au discutat despre acţiunile care au fost şi care urmează a fi întreprinse pentru soluţionarea tuturor problemelor ce ţin de redirecţionarea transportării deşeurilor menajere solide din municipiul Chişinău către un alt poligon. Astfel pe 16 iunie curent, Primăria municipiului Chişinău va organiza licitaţia de achiziţionare a utilajului pentru staţia de epurare, la care vor participa şi reprezentanţi ai grupului de iniţiativă, aceasta fiind publică. Ulterior vor fi examinate şi puse în aplicare acţiunile de conservare şi recultivare a depozitelor de la mină, în conformitate cu cerinţele legislaţiei mediului. 

În urma controlului efectuat de Ministerul Mediului prin intermediul Inspectoratului Ecologic de Stat, împreună cu reprezentanţii grupului de iniţiativă, la depozitul de deşeuri menajere municipale de pe str. Uzinelor au fost depistate mai multe nereguli privind respectarea legislaţiei de mediu. Drept urmare, au fost aplicate amenzi şi luate măsuri de prevenţie. 

La final, părţile au stabilit să se convoace săptămîna viitoare într-o nouă şedinţă de raportare şi de monitorizare a problemelor identificate.

Autor: Agerpres
15.06.2017 Actual
604
0

Comentarii 0