Sursa imagine: captura FB

Dodon impus de ruși să stopeze construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Igor Dodon este folosit ca un agent de influență de Federația Rusă pentru a încetini ritmul de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, este de părere analistul Vlad Țurcanu.

El explicat, în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău, care ar fi rațiunea întâlnirii de la Sankt-Petersburg dintre Igor Dodon și șeful Gazprom-ului, Alexei Miller, unde ar fi discutat despre expulzarea celor 5 diplomați ruși din Republica Moldova.

„E vorba despre o situație în care Igor Dodon este folosit de Federația Rusă pentru a agita spiritele în vederea temporizării acestui proiect care acum se găsește pe acest tronson Ungheni-Chișinău. E de așteptat că federația Rusă va promova și prin intermediul lui Igor Dodon, și prin intermediul altor agenți de influență, asemenea acorduri de perspectivă pentru a se încetini ritmul gazoductului Ungheni-Chișinău. Dacă ne-am imagina că Republica Moldova ar avea deschidere către gazul românesc, atunci automat ar dispărea această presiune care este pusă de două decenii și jumătate pe Republica Moldova din partea Gazprom-ului. În multe situații s-a întâmplat ca deciziile politice de la Chișinău să fie influențate de această ”sabie a lui Damocles””, a declarat Vlad Țurcanu.

Autor: radiochisinau.md
02.06.2017 Opinii
3669
0

Comentarii 2

 • cititor coduri:

  Asa cum era de asteptat. Putin a intervenit categoric in aceasta chestiune.

  https://www.itdepot.ro/cititoare-coduri-de-bare-228

  06.06.2017 17:16
 • MARIA:

  NU FUNCTIONEAZA GAZQDUCTUL1!!!!!!Au fost ingropati banii in gol!!!!!!gazul e slab si se cheltuie in volum mai mare pentru ferbere

  18.06.2017 19:02