Sursa imagine: europalibera.org

Europarlamentar: Nu Parlamentul European trebuie să decidă ce sistem electoral este folosit în Moldova

Europarlamentarul german Knut Fleckenstein susține că nu Parlamentul European trebuie să decidă ce sistem electoral este folosit în Moldova.
 
“Ați observat, cred, în cadrul dezbaterii de săptămâna trecută din Parlament, că atât membrii PPE cât și ALDE au avut poziții diferite, variate. Contițiile pentru acordarea acestor tranșe de bani sunt prevăzute în Memorandumul la Acordul de Asociere. Nu trebuie să decidem noi ce sistem electoral este folosit în Moldova. Pentru noi, dacă Comisia Veneția analizează propunerea Chișinăului de schimbare și o consideră în regulă, este de ajuns”, a declarat Knut Fleckenstein într-un interviu pentru Europa Liberă.
 
El a mai subliniat că ajutorului UE pentru Moldova trebuie să fie condiționată de aplicarea reformelor asumate de guvern în Acordul de Asociere cu UE. „Socialișii nu au avut nimic împotriva începerii trialogului cu Consiliul, săptămâna trecută. Aceste ajutoare macrofinanciare sunt condiționate de îndeplinirea unor acțiuni cât se poate de concrete, stadiul reformelor în justiție, în administrație, în sistemul bancar etc. Toate acestea trebuie verificate și apoi discutat cu Consiliul pentru a vedea dacă noi, Parlamentul și Consiliul „citim” în aceeași cheie evoluțiile din R. Moldova”, a explicat europarlamentarul socialist.

Autor: Ion Vasilos
25.05.2017 Opinii
1782
0

Comentarii 4

 • Teodor:

  Spunetii asta si lui Nastase cu Maia, ca numai ei zbiara ca America ne schimba tot in tara asta si ne vor schimba sistemul. Noi stim ca Comisia de la Venetia doar ne da aviz pozitiv sau negativ, dar nu schimba nimic.

  25.05.2017 12:54
 • Zeus:

  Suntem un stat, sunte, o unitate si cred ca singuri putem decide cum sa ne alegem si cine sa ne reprezinte interesele. Ar fi imoral ca decizia cetatenilor sa fie calcata in picioare si sa se tina cont de spusele altor experti, cu toate ca SUA, Venetia a salutat aceasta initiativa.

  25.05.2017 13:28
 • Realist:

  A spulberat intr-o secunda toate minciunile Maiei si a lui Nastase precum ca UE a aminat finantarea din cauza sistemului electoral. UE n-are nici o treaba cu sistemul electoral din MD

  25.05.2017 15:14
 • Aglaia:

  Pentru Teodor. Zbeara si tu,nesimtitu-le,pentru ca tara a ramas aproape pustie,din cauza indivizilor asemeni tie.

  29.05.2017 11:57