Sursa imagine: hotnews.md

Comuniştii se tem de votanţii moldoveni din străinătate

„Lupta comuniştilor împotriva referendumului se coverteşte treptat într-o acţiune de restrângere a drepturilor politice a moldovenilor aflaţi la muncă în Europa. Pe lista celor învinuiţi de PCRM figurează Comisia Electorala Centrală, Guvernul şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dar, în principal, partidele din coaliţia de guvernare”, scrie observatorul politic Denis Cenuşă pe blogul său.

În continuare, analistul punctează câteva aspecte fundamentale vizavi de „efervescenţa cu care comuniştii acţionează contra cetăţenilor moldoveni”...
1. Comuniştii vor să inducă opiniei publice locale falsa impresie că referendumul a fost trucat şi că reforma constituţională este nimic altceva decât tentativa AIE de a „uzurpa” puterea în stat.
 
2. Comuniştii intenţionează să folosească imaginarul potenţial „de falsificare” a alegerilor peste hotare pentru a diminua încrederea electoratului în scrutinele viitoare. Atât discreditarea partidelor rivale pe plan local, cât şi deteriorarea relaţiilor cu partenerii externi, fac parte din obiectivele urmărite de PCRM.

Comuniştii planifică „să influenţeze structurile europene pentru ca acestea să facă demersuri către autorităţile de la Chişinău în vederea restricţionării votului peste hotare în afara misiunilor diplomatice existente”, mai scrie Cenuşă.

În cele din urmă, „votanţii moldoveni din străinătate sunt de temut pentru comunişti”, crede analistul, întrucât primii „întreţin legături puternice cu alegătorii din ţară”, iar „distanţarea lor de la afacerile electorale naţionale are o importanţă esenţială pentru opoziţia comunistă”.
Autor: HotNews
Sursa: cenusadi.wordpress.com
13.08.2010 Opinii
2884
0

Comentarii 1

  • Darienko Tudor:

    de aia şi sunt comunişti, pentru că sunt laşi

    13.08.2010 10:28