Sursa imagine: noi.md

Ales local: Doar cei care știu că nu au șanse să ajungă în Parlament se tem de uninominale

Majoritatea absolută a populației Republicii Moldova este pentru alegeri parlamentare uninominale. Oamenii vor să discute personal cu deputații, așa cum o fac cu aleșii locali. Doar cei care știu că nu vor ajunge în Parlament se tem de uninominale, a declarat joi în timpul unei dezbateri primarul satului Molești, raionul Ialoveni, Mihai Catană.
 
"De noul mecanism electoral este nevoie totală. Veniți la noi să vedeți cum noi avem contact zilnic cu alegătorii. Veniți și vedeți ce vor oamenii. Eu am făcut sondaje autonom – 98 % vor să vorbească personal cu deputații. Cei de la țară nici nu cunosc cine face parte din listă. Poate primii 10-11 de pe listă", a menționat Mihai Catană.
 
El i-a criticat voalat pe liderii politici care până recent se pronunțau pentru alegeri parlamentare uninominale, iar în prezent critică inițiativa, menționând că doar cei care cred că nu vor intra în Parlament se opun acestei inițiative. "Membrii Asociației primarilor din raionul Ialoveni au semnat și susțin unanim alegerile uninominale. Nu trebuie să ne temem, oameni buni. Se tem cei care știu că nu vor ajunge în Parlament. Ei fug de chestiile respective, dar tot ei vorbeau cândva la demonstrații", potrivit alesului local.
 
Iar în  privința organizării alegerilor peste hotare, el a menționat că cei plecați nu sunt atât de interesați cum vor putea vota, cât sunt interesați politicienii. "Am dubii că cei din afara țări își bat așa de tare capul așa cum ne batem noi capul ca ei să voteze", a declarat Mihai Catană, adăugând că deja a venit timpul pentru a modifica sistemul electoral.

Autor: SV
05.04.2017 Actual
499
0

Comentarii 0