Sursa imagine: radiochisinau.md

FOTO. Grădiniţă redeschisă după 22 de ani, cu sprijinul României

Grădinița din satul Tocuz, raionul Căușeni, și-a redeschis ușile, după ce timp de mai bine de două decenii copiii din sat nu i-au călcat pragul, pentru că clădirea instituției avea nevoie de lucrări de reparație.

Grădinița a fost renovată din bani oferiți de Guvernul României, iar miercuri, 21 decembrie, a avut loc inaugurarea. La eveniment a participat și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. 
 
 
Peste 260 de copii din satul Tocuz au acum posibilitatea să meargă la o grădiniță renovată, dotată cu mobilier și utilaje moderne. Grădinița a fost redeschisă grație suportului financiar al Guvernului României, care a alocat 3,5 milioane de lei. Cu acești bani au fost reparate interiorul și exteriorul clădirii, s-a cumpărat mobilier pentru sălile pentru copiii, dar și pentru bucătăria și spălătoria grădiniței. Grădinița, pustie altădată, este acum plină de copii, spune directorul interimar al instituției, Marina Paralungă.
 
 
La eveniment a participat și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.
 
„Contribuția și amprenta pe care România și-a lăsat-o la nivelul întregii Republici Moldova, în special, prin acțiunea eficientă în domeniul educației este una importantă și sper să fie apreciată corespunzător de toți, pentru că eforturile noastre nu sunt destinate unor partide politice, unor cetățeni de o anumită etnie”, a constatat Daniel Ioniță.
 
Alături de copii și educatori, de renovare s-au bucurat și bucătarii grădiniței. Cei care pregătesc zi de zi bucate pentru copii spun că le este mai ușor să muncească cu utilaje moderne.
 
 
Împreună cu ambasadorul, copiii de la grădinița din satul Tocuz au împodobit pomul de Crăciun. Preșcolarii au cântat colinde și au recitat poezii.
 
Până în prezent, 832 de grădinițe au fost renovate cu suportul financiar al Guvernului României, iar în perioada următoare vor fi renovate altele peste 80.
 
Autor: Radio Chișinău
22.12.2016 Actual
1330
0

Comentarii 0