Sursa imagine: Global Look

(FOTO) Șeful CNA, Viorel Chetraru și cea a DNA, Laura Codruță-Kovesi, față în față

Șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruță-Kovesi, a întreprins vineri o vizită la Centrul Național Anticorupție. Aceasta s-a întâlnit cu oficialii CNA, precum și șeful instituției, Viorel Chetraru, cu care a discutat despre subiecte actuale legate de lupta împotriva corupției.

„Spre deosebire de marea majoritate a concetățenilor mei care urmăresc activitatea DNA doar din presă, la CNA, Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală am beneficiat de expertiza și asistența valoroasă a unui fost procuror DNA timp de o jumătate de an, cu sprijinul Delegației UE la Chișinău. Cu toții am avut atât de mult de învățat din această experiență, încât am ajuns să ne dorim cu toată sinceritatea să preluăm buna practică a DNA-ului românesc˝, a declarat șeful CNA, Viorel Chetraru.

Vizitate șefei DNA, Laura Codruță-Kovesi are loc în contextual desfășurării la Chișinău a Foromului moldo-român în domeniul justiției care se desfășoară în perioada 10-11 noiembrie. La eveniment au participat oficiali din ambele țări, printre care miniștrii Justiției a României și a Moldovei, speakerul Parlamentului RM, Andrian Candu ș.a.

Autor: SV
11.11.2016 Actual
1053
0

Comentarii 4

 • Paganel:

  Nici n-a trecut bine Prutul, că trebuie să-i dați Codruței un miel, că ați „botezat-o”!. Numele ei este Laura-Codruța Kovesi, unde primele două părți ale numelui sunt prenume și doar ultima parte e numele ei de familie... În rest, succes în lupta anti-corupție! :)

  11.11.2016 14:49
 • Constructiv:

  DNA trebuie sa devie un exemplu pentru CNA-ul din R.Moldova, caruia nu-i este frica sa retie si sa traga la raspundere demnitari de stat, sau oameni cunoscuti in intreaga tara. Iar tragerea la raspundere a lui Filat ne da speranta ca nu totul e pierdut.

  11.11.2016 14:50
 • Adevarul:

  Reformele din justitie abia acum au inceput sa fie simtite, fiind arestati 18 judecatori si un total de 58 de vamesi si 28 de politisti pentru acte de coruptie.

  11.11.2016 14:53
 • Oleg:

  O colaborare ce da peste cap sistemul corupt din Moldova. Si asta cred ca e abia inceputul desi la noi multi hoti scapa din mina legii evadeaza din tara !!

  11.11.2016 14:56