Sursa imagine: adrnord.md

FOTO. Revoluție industrială la Edineț! Ce le promite Marian Lupu cetățenilor, dacă ajunge șef de stat

Prezidențiabilul democrat Marian Lupu a spus că, dacă cetățenii îl vor alege în calitate de președinte al Republicii Moldova, îi va fi mai simplu să pună umărul la dezvoltarea economică a țării prin înzecirea numărului de parcuri industriale, care să ofere cetățenilor noi locuri de muncă.
 
Democratul a făcut asemenea declarații miercuri, 5 octombrie, în orașul Edineț, unde a fost inaugurat sediul administrativ al Parcului Industrial „Edineț”.
 
Potrivit unui comunicat al ADR Nord, edificiul a fost construit în cadrul unui proiect de dezvoltare regională în valoare totală de peste 12 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.
 
Marian Lupu a remarcat că astfel de proiecte au fost și vor fi o prioritate a sa în calitate de funcționar de stat, potrivit sursei citate. „Ceea ce vedem acum este munca unei echipe de oameni profesioniști care a demonstrat prin fapte concrete rezultate importante. Voi urmări personal ca astfel de proiecte să fie întreite și înzecite pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Evident, acest obiectv va fi mai simplu să-l realizez din postura de președinte al Republicii Moldova, dacă concetățenii noștri vor decide astfel”, a declarat Marian Lupu la evenimentul de inaugurare a edificiului, amintind, în acest context, și de alte proiecte de succes cum ar fi Zona Economică Liberă „Bălți”, care și-a deschis subzone chiar și la sudul republicii.
 
 
La rândul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a subliniat că proiectul de la Parcul Industrial „Edineț” are drept scop dezvoltarea echilibrată a orașelor din regiune, sporirea atractivității investiționale și oferirea de servicii calitative pentru cetățeni.
 
Pe teritoriul Parcului Industrial „Edineț” activează, de aproape doi ani, o fabrică de producere a concentratelor de sucuri din mere ce funcționează pe bază de biocombustibil. Administrată de grupul de companii „T.B. Fruit”, fabrica a favorizat crearea în regiune a sute de locuri de muncă, mai cu seamă pentru agricultorii din regiune.
 
 
Parcul Industrial „Edineț” a fost inaugurat în octombrie 2013, în cadrul primei ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Atunci, în prezența vicepremierului Valeriu Lazăr, a fost pusă piatra de temelie a viitorului parc industrial.
 
 
ADR Nord precizează că, până în anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea regiunilor vor fi alocați circa un miliard de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare, drumuri regionale și locale, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică și infrastructură de afaceri și atractivitate turistică.
Autor: HotNews
06.10.2016 Actual
2081
0

Comentarii 0