Sursa imagine: cuzanet.ro

Opinie: Dacă Năstase și Dodon se vor înțelege pentru proteste, Maia Sandu ar putea să-i urmeze cu „ochelari mari de soare și cu batic, ca la o prezentare de modă”

Editorialistul Alexandru Vakulovski spune că Republica Moldova are în acest moment cea mai proastă opoziție, iar inițiativa celui care „cară bani în geantă de la Moscova”, de a discuta de Ziua Independenței cu Dodon și Năstase o strategie de înlăturare a guvernului de la Chișinău, e o batjocorire a sărbătorii Zilei Independenței.

„Inițiativa a venit de la primarul Bălțiului, Renato Usatâi, care mai mult a stat la Chișinău și la Moscova deocamdată. Planul e clar, dar are câteva lucruri care trebuie precizate și analizate. De Ziua Independenței, 27 august, Usatâi propune PSRM-ului și Platformei-Partid DA discuția unei strategii de înlăturare a guvernului și proteste ample. Și Dodon, și Năstase s-au bucurat de inițiativă, doar că sunt cam ocupați.

Dacă Usatâi a propus ziua de 27 august - cumva e firesc pentru el, cel care cară bani în geantă de la Moscova, deci îl cam doare în cot de Ziua Independenței și e dispus să facă glume pe seama asta - nici Dodon, nici Năstase nu au obiecții la dată și la batjocorirea sărbătorii. Circul pentru ei e și cultură, și politică! Vom avea o sărbătoare pe măsura independenței noastre”, a scris Vakulovski.

Dacă Andrei Năstase și Igor Dodon se vor înțelege pentru proteste, i-ar putea urma și Maia Sandu, „cu niște ochelari mari de soare și cu batic, ca la o prezentare de modă”, consideră autorul. „Năstase e supărat că i-au demontat corturile din PMAN, chiar dacă n-a stat în ele, măcar simbolic. Avea alți fraieri. Apoi mai are și discuțiile cu Maia Sandu, fosta ministră a educației care s-a exprimat plastic că e gata să fie “ca candidat”. În cazul în care Dodon și Năstase s-ar înțelege clar pentru proteste, cred că și Maia Sandu i-ar putea urma, ca mai înainte, cu niște ochelari mari de soare și cu batic, ca la o prezentare de modă și de candidați”, a mai scris autorul.

Vakulovski ironizează și pe seama vizitei lui Dodon pe muntele Athos si Rusia. „Dodon, după o vizită la Muntele Athos (socialiștii și credința, hm), pe urmele idolului său, Putin, a mers la pescuit la Astrahan. E cam ocupat acum, pune râme în cârlig și visează la o nouă fotografie cu Vladimir Vladimirovici (dacă n-o fi fost și prima trucată). Dar „Țarul” e ocupat cu „Sultanul”. Rămâne, în schimb varianta cu pescuitul!”, a scris Vakulovski.

„Rămași fără corturi în centrul Chișinăului, după vacanța de vară, liderii opoziției au de gând să revină cu proteste. Nimeni nu-i mai crede, dar Shor a demonstrat că în Moldova se poate orice: cu 100-200 de lei și un tricou de căciulă poți face o mică revoluție. Oamenii n-au de lucru, iar protestarea ca serviciu e o soluție pentru unii, indiferent de cauză”, concluzionează autorul.

Autor: Ion Vasilos
15.08.2016 Opinii
1894
0

Comentarii 0