Sursa imagine: mediafax.ro

Nu văd cum MAE sau AMN ar putea accede în Parlament la viitoarele alegeri, comentator politic

„Sunt foarte sceptic în privinţa perspectivelor politice ale Mişcării Acţiunea Europeană (MAE) din simplul motiv că ea nu are o „locomotivă” puternică. Şi ratingul lui Untilă (care a trecut de la AMN la MAE – n.n.) şi cel al lui Petrencu este foarte mic. In aceste condiţii, nu văd cum ar putea accede MAE in Parlament la viitoarele alegeri. Ar putea avea doar anumite şanse la alegerile locale. In Legislativ însă nu văd cum ar putea intra”, susţine Bogdan Ţîrdea, directorul Institutului Social Democrat (ISD).

Ţîrdea a mai declarat într-un interviu acordat Agenţiei Imedia că „la fel, nici AMN nu văd cum ar putea depăşi pragul electoral. Iar plecarea „grupului Untilă” i-a slăbit şi mai mult poziţia. Singura şansă pentru MAE şi AMN ar fi participarea la alegeri in bloc cu vreun alt partid mai puternic. Din acest punct de vedere, putem admite, pe viitor, o apropiere dintre AMN şi Partidul Democrat, mai ales că după plecarea susţinătorilor lui Veaceslav Untilă, AMN a rămas fără aşa-zisa aripă liberală şi s-a transformat, mai degrabă, intr-un partid de orientare social-democrată”.

Ţîrdea mai spune că este foarte sceptic şi in privinţa perspectivelor grupului condus de Vladimir Ţurcan. „Chiar dacă el este susţinut intr-o anumită măsură de Rusia, dar şi de mai mulţi oameni de afaceri şi, deci, putem presupune că se va bucura de unele injecţii financiare, nici acest grup nu are „locomotivă”, nu are idei inedite sau măcar o poziţie clară asupra vreuneia dintre principalele probleme cu care se confruntă Republica Moldova. Am impresia că noul proiect politic este lansat doar pentru a eroda PCRM şi pentru a servi ca paravan pentru acei membri ai Partidului Comuniştilor care doresc să aibă un viitor politic liniştit, fără dosare penale, şi relaţii foarte bune cu unele din componentele coaliţiei majoritare”, a mai afirmat Bogdan Ţîrdea.

Autor: HotNews.md
Sursa: imedia.md
14.01.2010 Opinii
4057
0

Comentarii 0