Sursa imagine: colegiiagricole.md

Ce pot să facă fermierii din nordul Moldovei cu doar 950 de lei?

Cu o taxă de doar 950 de lei, fermierii din nordul Moldovei, și nu numai, se pot înscrie la un curs de instruire, cu o durată de aproximativ trei luni, în domeniul zootehniei, disciplina „Creșterea animalelor (bovine)”.
 
Cursul va fi ținut de către profesori de la Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din Brătușeni, raionul Edineț, și specialişti în domeniu. Pe lângă lecțiile teoretice, cursanții își vor aplica cunoștințele în practică.
 
Absolvenții cursului vor obține un certificat de studii aprobat și validat de Ministerul Educației. Certificatul obținut le va servi fermierilor ca bază pentru accesarea subvențiilor în agricultură și alte finanțări, precum și pentru a se încadra în câmpul muncii.
 
Cursul de instruire este organizat în cadrul proiectului „Sporirea producţiei şi facilitarea accesului la piaţă pentru fermierii din zona de nord a Republicii Moldova”, implementat de A.O. „Pro Cooperare Regională” și finanțat de Fundația elvețiană HEKS Moldova. Taxa de studii de 950 de lei reprezintă 20% din valoarea totală a contractului de studii, restul sumei fiind acoperită de A.O. „Pro Cooperare Regională”, cu suportul financiar al Fundației HEKS Moldova.
 
În perioada 16-27 februarie 2015, doritorii de a se înscrie la acest curs de instruire urmează să depună la Colegiul de Zootehnie și Medicină Veterinară din Brătușeni următoarele acte:
 
- diplomă / certificat de absolvire a studiilor (scoală generală / gimnaziu, liceu, colegiu etc.);
- certificat medical (086-1);
- copia buletinului de identitate;
- 6 fotografii color (dimensiune 3x4);
- certificat de componență a familiei (de la primărie);
- copia buletinului de identitate a părinților (pentru persoanele care nu au atins vârsta de 18 ani).
 
Mai multe detalii se găsesc pe site-ul Comunicate.md.
Autor: HotNews
Sursa: comunicate.md
12.02.2015 Actual
2066
0

Comentarii 0