Sursa imagine: adrnord.md

Se va întâmpla într-o comună din nordul Moldovei. 2200 de oameni vor beneficia de apă potabilă la robinete!

În mai puțin de 2 ani, aproximativ 2200 de locuitori ai comunei Risipeni, raionul Fălești, ar putea beneficia de apă potabilă la robinete, utilizând tehnologii prietenoase mediului. În prezent, sunt în desfășurare lucrările pentru construcția a 21,815 km de apeduct.
 
Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Nord, lucrările de construcție a apeductului au loc în cadrul proiectului „Aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a locuitorilor satelor Risipeni și Bocșa și a instituțiilor de menire social-culturală”, în valoare totală estimativă de 30 513 490 de lei, oferiți de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 3 milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate până la finele anului curent.
 
„După realizarea proiectului, locuitorii comunei Risipeni vor beneficia de servicii de calitate, la standarde europene, în ceea ce priveşte furnizarea apei potabile”, a precizat directorul Ion Bodrug.
 
„Este un proiect foarte important pentru locuitorii comunei Risipeni. Lipsa reţelelor de apă şi canalizare este cea mai mare problemă pe care o are în prezent comuna Risipeni. Realizarea cu succes a acestui proiect ne dă garanția că vom avea apă potabilă la robinete”, afirmă primarul de Risipeni, Gheorghe Rusu.
 
În raionul Fălești este cea mai gravă situaţie din Regiunea de Dezvoltare Nord în privința calității apei potabile. Apa din majoritatea fântânilor de mină conţine fluor ce depăşeşte de 2-3 ori limitele admise de normele sanitare. În satul Risipeni, de exemplu, nu sunt rezerve suficiente de apă nici în fântânile de mină, locuitorii fiind nevoiţi să se deplaseze la distanţe mari pentru a transporta apă potabilă.
 
Mai multe detalii despre aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor comunei Risipeni se găsesc AICI.
 
Ședință de coordonare a proiectului, organizată luni, 14 iulie a.c., în incinta Primăriei Risipeni
 
Lucrările de construcție a rețelei de apeduct sunt în toi
Autor: HotNews
Sursa: adrnord.md
15.07.2014 Actual
4645
0

Comentarii 2

  • Ilie:

    Raducan tace si face, zilele trecute am vazut cu a dat in exploatare un drum local in satul Pirlita, raionul Ungheni, apoi drumuri locale la Briceni, locuinte sociale, acum apeducte, zic eu ca mergem pe drumul cel bun.

    15.07.2014 15:36
  • Marcel:

    Vesnicia sa nascut la sat, dar si o economie puternica si o tara dezvoltata incepe tot de la sat, doar prin o infrastructura puternic dezvoltata cu apeducte, canalizare, gazificata si drumuri putem misca lucrurile din loc.

    15.07.2014 15:37