Sursa imagine: vox.publika.md

Tkaciuk și-a semnat condamnarea la moarte politică

Mark Tkaciuk şi-a semnat, cu mâna tremurândă, condamnarea la moarte politică. Executarea va fi efectuată de colegii săi, cel mai probabil mâine la plenara CC PCRM. De două săptămâni simplii comunişti, experţii, jurnaliştii şi chiar cetăţenii interesaţi au aşteptat informaţii, de la cardinalul gri de Butuceni care în această perioadă s-a ascuns, despre conflictul dintre el şi liderul partidului. Ce a aşteptat Tkaciuk? A aşteptat îndurare de la bătrânul Voronin de la care a vrut să fure ştampila de partid, dar a fost prins în flagrant. Dar Vladimir Nicolaevici, care trăieşte o dramă a puterii, nu are timp şi răbdare pentru aceasta.

Mark a fost aşteptat să-şi ceară scuze în cel mai important birou al CC, sau, cel puţin, la o cafea în ”Loft”. În loc să-şi recunoască vina, el a preferat să continue răscoala prost pregătită. Le este clar tuturor, chiar şi lui Mark, că această răscoală nu are nicio şansă. Aşa cum s-a demonstrat, el nu are un caracter revoluţionar potrivit, nu are oameni bine instruiţi şi de încredere, şi, cel mai important, nu are susţinători în rândul partidului. Îmi amintesc, în legătură cu ce se întâmplă, soarta lui Troţki.

Secretul răscoalei de la palatul PCRM nu a fost scos la iveală, pentru că nu nu a existat un secret. Mark s-a dovedit un simplu borfaş. Istoria nu cunoaşte răscoale reuşite ale oamenilor politici nerealizaţi. Ceea ce va rămâne în memorie despre Tkaciuk este că el a transmis o scrisoare îndrăzneaţă preşedintelui partidului, dar nu a a avut curajul să discute această scrisoare în societate şi nici măcar să o publice. Dar ar fi trebuit să facă aceasta, din moment ce PCRM este expus în faţa unui mare pericol din partea oligarhilor. De ce nu a ieşit din start în faţa comuniştilor simpli şi a cetăţenilor să-i cheme să apere PCRM, ”singurul sprijin al adevărului şi singura speranţă a ţării”, dar a acţionat de unul singur şi a aşteptat un compromis de la însuşi Voronin? Pentru că el nu s-a gândit la ţară, la cetăţeni, aşa cum vrea să demonstreze, dar s-a gândit în primul rând la el şi la locuşorul său călduţ.

Nu există o mai mare pierdere pentru PCRM în vederea viitoarelor alegeri decât ieşirea lui Tkaciuk. De aceasta, nu este frumos să dai vina pe trădători şi pe mituire din exterior. Cel mai de succes caz de mituire şi cea mai reprezentativă trădare a fost briefingul de astăzi al lui Mark Tkaciuk.

Autor: Valeriu Reniţă
Sursa: vox.publika.md
06.06.2014 Opinii
5711
0

Comentarii 6

 • Oleg:

  Putin ce ma intereseaza Tkaciuc, el nu prezinta nimic pentru tara asta. Si nici cetatenii R.Moldova niciodata nu se va rascula alaturi de un demagog impotriva a nu stiu ce.

  06.06.2014 15:44
 • victor:

  Istoria cunoaşte mai multe personaje pentru care fraza, show-ul înseamănă totul dar obiectivul final-nimic.Regretabil că acest om talentat nu a înţeles că situaţia actuală cere mai multă răbdare, muncă asiduă, de rutină. S-a lăsat provocatorilor ce demult îndeamănă pe comuniştii la o luptă pe baricade "pînă la ultimul cartuşi". Eliberarea poporului nu poţi obţine prin încarcerare s-au chiar nimicire a doi trei nemernici. Fără de schimbarea mediului, condiţiilor, în locul lor vor veni neapărat 4-5 oligarhi noi, şi toţi din străinătate. Asta nu înţelege a.n. ideolog. În realitate este un propagandist talentat şi atît. Comuniştii ori cum vor învinge. Cu plecarea lui Marc pentru ei vor vota de data această şi cei "temperaţi", cei care înţeleg că promovarea excesivă a unei idei frumoase este o cale sigură pentru profanarea, pentru devalorizarea acestei idei.

  06.06.2014 16:53
 • Igor:

  Ceasul sfirsitului pentru PCRM a fost pornit de catre Tkaciuc, persoana care a mai arata inca odata ca PCRM este intr-o criza profunda. Nu sunt repsectati si nimeni nu are incredere in ei, nici chiar membrii partidului!

  06.06.2014 18:53
 • Sergiu:

  Slaba aparitie a lui Tkachiuk ba chiar dezamagitoare , acesta a incercat sa-si ascunda propriile nereusite la spatele lui Plahotniuc defapt pe care din contra in detrimentul lui Tkachiuk la ridicat ,caci ceea ce a reiesit unul Plahontiuc lupta importiva oligarhiei comuniste si asta ii reuseste .

  06.06.2014 21:38
 • Boris:

  Mai bine nu iesea in fata presei, decit sa mai arate inca odata ca este un neputincios care a uitat rostul aflarii sale in politica. In general PCRM este la ma marginea prapastiei, iar taberele care s-au format in interior vor determina ca sa faca acel pas fatal.

  06.06.2014 21:39
 • RE:

  Tkachuk ar trebui sa-si caute de lucru la circ, pentru ca-i place sa se dea in spectacol.

  06.06.2014 21:46