Sursa imagine: descopera.ro

Cum să-ţi dai seama dacă că eşti DEPENDENT de internet

În perioada contemporană tot mai mulţi tineri se trezesc dependenţi de internet: jocuri online, reţele sociale, tot felul de curiozităţi, etc. Dacă stai noaptea până târziu pe internet şi eşti nerăbdător să îl foloseşti, ori devii nervos când nu merge, să ştii că şi tu eşti dependent!

Cercetătorii de la universitatea din Kentucky consideră că aproximativ 38% din populaţia globului suferă de această afecţiune, care este prezentă mai ales în Europa şi Asia.

Vizaţi sunt şi cei care folosesc excesiv reţelele de socializare. Potrivit aceloraşi cercetători, petrecerea unui timp îndelungat pe Facebook sau Twitter poate duce la obezitate şi dezvoltarea unor probleme alimentare şi de atenţie.

Dependenţa de internet poate fi considerată o problemă gravă, chiar o boală care necesită tratare. Există o mulţime de situaţii când tinerii devin "insuportabili" din cauza dorinţei de a sta pe net.

Psihologii sunt de părere că internetul oferă foarte multă informaţie. Dat fiind faptul că avem nevoie de a cunoaşte noi şi noi informaţii şi de fiecare dată suntem atraşi de comunicare, este absolut normal să căutăm ceva nou. În goana după cunoaşterea a ceva nou, tinerii devin dependenţi de folosirea acestei resurse. Este tragic când din cauza internetului devenim jertfe. Acest sistem este creat pentru a ajuta mediul înconjurător dar nu pentru a-l distruge.

Dependenţa de internet este o dereglare psihologică care afectează un număr abundent de persoane, în special adolescenţi. Adolescenţii care sunt dependenţi de internet, văd în internet un loc sigur în care să se ascundă dacă sunt stresaţi. Cei dependenţi consideră că trăiesc în realitate, când fe fapt, ei trăiesc în spaţiul cibernetic.

În mod special cei care se joacă pe internet îşi confundă identitatea reală cu identitatea din joc. Dependenţa face ca aceştia să stea toată ziua doar pe net, fiind inactivi şi anti-sociali.

Autor: zumi.md
22.06.2013 Caleidoscop
5509
0

Comentarii 0