Sursa imagine: trm.md

Societatea Civilă îl apară pe Corneliu Gurin de aprecierile deputaților PLDM-PCRM

Mai multe ONG-uri au cerut public deputaţilor să renunţe la practica deprecierii competenţelor şi experienţei profesionale, formate în cadrul societăţii civile. Într-un apel adresat clasei politice, reprezentanţii ONG-urilor dezaprobă „practica nedemocratică a deputaţilor de apreciere vădit eronată şi denigratoare a experienţei acumulate în cadrul organizaţiilor societăţii civile”.

Semnatarii declaraţiei aduc drept exemplu deprecierea din partea parlamentarilor a competenţelor şi experienţei profesionale a procurorului general Corneliu Gurin, exponent al societății civile. S-a făcut referință și la alte cazuri când deputații au ignorat competențele profesionale ale unor reprezentanți ai societății civile, candidați la funcții în cadrul Comisiei Naţionale de Integritate, în Consiliul pentru prevenirea şi combaterea discriminării etc.

Potrivit ONG-urilor, sondajele arată „creşterea încrederii în societatea civilă pe fundalul tendinţelor de scădere a încrederii în instituţiile statului şi entităţile politice”. Este subliniat și faptul că șapte din 17 membri ai Cabinetului de miniștri (41%) şi trei din șapte ai Curții de Conturi (43%) menționează în CV-ul lor experiență importantă de activitate în cadrul societății civile.

Apelul public adresat parlamentarilor a fost semnat de către Consiliul ONG-urilor din Republica Moldova, Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC), Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT), Tineri şi Liberi, Juriştii pentru Drepturile Omului, Institutul pentru Drepturile Omului (IDOM),  Expert-grup și Institutul de Politici Publice (IPP).

Autor: trm.md
20.05.2013 Actual
1899
0

Comentarii 3

 • gindliber:

  Care societate civila? HotNews, ce-i cu voi? Gurin este papusa lui Plahotniuc e clar!!!

  20.05.2013 23:48
 • Carizma:

  PLDM si PCRM sunt niste micniunosi care ilcalca legea fara sa mai roseasca, CC a facut lumina in aceste cazuri si in multe altele pe care inca o sa le incalce...la gunoi minciunii si intereselor personale

  21.05.2013 11:00
 • eugen:

  pai acesta este un jok politik,,creat de comunisti di de filat,,,dar dreptatea ese permanet la suprafata,si guri a fost restabilit,,au demonstrat ca sunt niste ratati si niste politicieni daca asa pot sa le spun de nota 0

  21.05.2013 11:19