Sursa imagine: healthdefine.com

Greşelile pe care le faci în fiecare zi care îţi distrug părul

Cu toate ne dorim să avem un păr frumos, voluminos şi strălucitor. Mai puţine din noi însă ştiu cum să aibă grijă de părul lor. Câteva obiceiuri zilnice ne afectează mult podoaba capilară. Vezi ce trebuie să eviţi să faci atunci când îţi îngrijeşti părul ca să te poţi bucura în continuare de un păr frumos şi sănătos.

Pentru că suntem mult prea ocupate cu alte lucruri, renunţăm să mai avem grijă de părul nostru aşa cum ar trebui. În cele mai dese cazuri apelăm la specialişti pentru ca aceştia să aducă în ordine podoaba noastră capilară, cheltuind astfel banii pe care i-am putea folosi şi în alte scopuri. Ca să ai un păr sănătos şi aranjat în condiţii de casă trebuie doar să eviţi să-l mai "chinui" cu obiceiurile proaste de fiecare zi.

Îţi speli prea des părul
Specialiştii recomandă să-ţi speli capul de maxim 2-3 ori pe săptămână. În cazul în care îl speli mai des, uleiurile naturale ale părului sunt îndepărtate, părul devenind astfel mult mai uscat.

Îl piepteni atunci când e ud
Părul ud este foarte sensibil, aşa că încearcă să eviţi pieptănarea acestuia imediat după spălare. Chiar şi atunci când îl freci cu prosopul mai intens, rişti să-l distrugi. Cel mai bine ar fi să laşi părul timp de câteva minute după spălare, să se usuce singur, în mod natural.

Îţi usuci părul cu foehnul
Atunci când foloseşti foehnul, apa din firul de păr este încălzită brusc şi se transformă în vapori, care duc la ruperea fibrei capilare. Dacă foloseşti foehnul mereu, îţi vei deterioriza părul pe un timp îndelungat. Dacă obişnuieşti să-ţi speli părul dimineaţa, poţi folosi foehnul pe timp de iarnă, atunci când temperaturile sunt scăzute şi ai toate sansele să iei o răceală. Atunci însă când e cald, poţi să-ţi laşi părul să se usuce natural.

Nu-l piepteni ziua
Pieptănatul zilnic ajută la stimularea circulaţiei sangvine la nivelul scalpului, lucru ce contribuie la oxigenarea rădăcinilor. Pieptănându-te, previi acumularea de sebum, care poate sufoca rădăcina. Piaptănă-ţi părul cu un pieptene moale, şi nu cu unul care să-ţi rupă firele de păr.

Autor: zumi.md
11.05.2013 Caleidoscop
4135
0

Comentarii 0