Sursa imagine: hotnews.md

”Moartea” în centrul capitalei

Zeci de tineri, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012, printre care și un tânăr care a întruchipat „moartea” cu panglica sovietică au manifestat astăzi în Piața Marii Adunări Națioanale în semn de protest față de decizia primăriei de a autoriza concertulu organizat cu ocazia zilei de 9 mai de către Ambasada Federației Ruse la Chișinău.

Aceștia au scandat lozinci anti-Rogozin „Rogozin - Călău de Război - Nistru '92”, și au cerut evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, aceștia au cerut ca ziua de 9 mai să fie Zi de doliu, în vederea comemorării tuturor victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, dar și a victimelor ocupației sovietice din Basarabia.

„Dacă astăzi este zi de sărbătoare, atunci nu pentru noi, nu pentru Republica Moldova, care a avut doar de suferit în urma celui de-al Doilea Război Mondial și în urma ocupației sovietice din Basarabia, care a adus foamete, deportări și oroare”, a declarat Nicu Gusan, membrul Platformei Civice Acțiunea 2012.

Autor: Dina Ciobanu
Sursa: hotnews.md
09.05.2013 Actual
2970
0

Comentarii 1

  • Nic:

    Iata adevarata fata a partidelor lui Formuzal , Harbuz si Stepaniuc care impreuna cu primarul Chirtoaca au predat piata Marii Adunari Nationale rusilor. Nuau nimic patriotic in ei sunt vinzatori de tara. Locul lor estew in Siberia.

    09.05.2013 15:31