Sursa imagine: imagine simbol

Proteste împotriva serbării de 9 mai

Proteste dis-de dimineață în fața primăriei capitalei. Membri, dar și simpatizanți ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au manifestat azi în fața primăriei, nemulțumiți și indignați față de autorizarea manifestațiilor organizate de către Ambasada Rusiei în Republica Moldova pe data de 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale.

Mâine, dar și pe data de 9 mai, manifestanții spun că vor protesta în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt unde, potrivit lor, vor aduce un omagiu tuturor ostașilor basarabeni căzuți pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial, dar și tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia.

La rândul său, Ambasada Rusiei la Chișinău susține că, ”asemenea afirmații vin să înjosească demnitatea veteranilor Marelui Război pentru apărarea Patriei, inclusiv a celor care locuiesc în R. Moldova, grație cărora astăzi trăim azi în pace și liniște”.

Autor: Dina Ciobanu
Sursa: hotnews.md
07.05.2013 Actual
2434
0

Comentarii 3

 • val:

  Care e problema cu defilarea de la 9 mai?. Se aniverseaza incetarea definitiva a WW2 in intreaga Europa. Rep Moldova apartine sferei rusesti de influenta si acolo tre' sa ramana. Cat despre Actiunea 2012, mai incet cu unirea Basarabia e pamant moldovenesc si sa stea acolo, basarabenii sa-si construiasca tara, sa si-o modernizeze si, peste 100-200 de ani mai vedem.

  07.05.2013 13:01
 • Mihail Moraru:

  Ambasada unui stat ocupant,numit Rusia,continua sa afirme ca, datorita ocupatiei rusesti dupa al Doilea Razboi Mondial, moldovenii traiesc ,,azi în pace și liniște”.Ambasada Rusiei din Chisinau promoveaza MINCIUNA,DEZINFORMAREA si MANIPULAREA populatiei!!

  07.05.2013 13:05
 • Fulguta:

  9 mai este ziua Europei si nici decum ziua biruintei deoarece nu se stie exact a fost infringere sau au cistigat....

  07.05.2013 15:58