Sursa imagine: gov.md

5 voturi de neîncredere pentru Filat

Vlad Filat şi Partidul Liberal Democrat pe care îl conduce au fost taxaţi în ultimul luni atât de politicieni cât şi de societate, iar ultimul ”vot de neîncredere”, din cauza comportamentului din ultimul timp, l-au primit chiar de la înalţi funcţionari europeni, care anterior se arătau a fi susţinători ai lui Filat.

După votul de neîncredere primit din partea Parlamentului, iată ieri seara, Filat a primit şi votul de neîncredere al liderilor europeni. Iar acest vot a venit de la Stefan Fule, comisarul european pentru extindere, cel care pana nu demult era un mare susţinator al lui Filat. Acesta, împreuna cu şefa diplomaţiei europene, au transmis un mesaj public, în care condamnau în termenii cei mai duri atacul lui Filat şi PLDM asupra statului de drept, asupra instituţiilor, asupra democraţiei.
 
Primul vot de neîncredere Vlad Filat l-a primit din partea fostei AIE, după ce Filat a denunţat acordul de constituire a acesteia  în acea zi fatala pentru cariera lui şi pentru Republica Moldova, 13 februarie.  A urmat votul de neîncredere al societăţii, manifestat prin diferite reacţii publice, dupa apariţia interceptărilor telefonice, în care Filat şi mai mulţi lideri PLDM exercitau acţiuni de trafic de influenţă. Încrederea societăţii în Vlad Filat, cel care se lupta cu mafia şi corupţia s-a spulberat, după ce opinia publică a fost martoră la practicile corupţionale ale liderului PLDM şi ale anturajului său”.
 
Pe urmă Filat a primit votul de neîncredere din partea Parlamentului şi a fost demis pentru corupţie. După aceasta a urmat votul de neîncredere al populaţiei, iar asta s-a văzut în ultimele sondaje, când Filat şi PLDM s-au prăbuşit spectaculos. Vineri,  Filat şi PLDM au primit şi al cincilea  vot de neîncredere, de această dată din partea Uniunii Europene.

Apar cateva întrebari fireşti: Ce le-a mai rămas? Cine mai are încredere în Filat? Dar în PLDM? Sau mai simplu, mai este cineva care ar putea să le dea vot de neîncredere? Răspunsurile la aceste întrebări le vom afla la vot, daca se va ajunge la alegeri anticipate”.

Autor: Liviu Melniciuc
Sursa: infomoldova.md
04.05.2013 Opinii
7191
0

Comentarii 0