Sursa imagine: moldpres.md

Comentatorii politici au expus viziuni contradictorii privind crearea AIE 3

Comentatorii politici au expus viziuni contradictorii privind semnarea unui Acord de constituire a AIE 3.

Expertul constituţional Nicolae Osmochescu a menţionat că liderii politici trebuie neapărat să găsească un compromis pentru semnarea unui nou Acord AIE, altfel carierele lor politice vor fi puse sub semnul întrebării.

”Prelungirea excesivă a procesului de negocieri duce la scăderea credibilităţii liderilor AIE, iar organizarea unor alegeri anticipate i-ar putea costa puterea. În cazul unui eventual scrutin, PCRM va reveni în forţă datorită votului de protest”, a opinat Osmochescu. El a adăugat că dacă vor găsi un compromis, liderii AIE ar trebui să renunţe la algoritumul vechi de repartizare a funcţiilor, care a demonstrat că este ineficient.

Analistul politic Oazu Nantoi s-a arătat mai rezervat în pronosticuri şi a opinat pentru MOLDPRES că liderii AIE nu s-au debarasat încă de interesele de partid şi personale, din acest motiv găsirea unui compromis va mai dura. ”Una din problemele majore a negocierilor este lipsa de transparenţă”, a spus Nantoi. El a afirmat că în cazul unor alegeri anticipate se va înregistra un procent sporit de voturi de protest şi absenteism.

Analistul Arcadie Barbăroşie a spus că în prezent între cele trei partide din fosta AIE există o luptă de partid acerbă şi că se fac presiuni asupra liderului PLDM Vlad Filat.

Autor: moldpres.md
02.04.2013 Opinii
6671
0

Comentarii 2

  • Sting:

    cred ca tergiversarea negocierilor vin din nedorinta reincoronarii mafiei in cadrul guvernmari , iar capul mafiei Filat n use vrea inafara jokului

    02.04.2013 19:02
  • eugen:

    filat se tine cu ditii de acesata funtie si in fuptul capului nu vrea sa paraseaska fotoliu de premier,,ca cum o sa mai faca el contrabanda!

    03.04.2013 10:24