Sursa imagine: captura Facebook

Dan Dungaciu: Soluția este un premier din AIE, altul decât Filat

Pentru a evita un dezastru geopolitic nu ar fi o prioritate păstrarea lui Vlad Filat la cârma Guvernului şi nici alegerile anticipate nu vor fi cea mai bună soluţie, a declarat pentru DeCe News directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, Dan Dungaciu.

Filat, care-și va depune demisia pe opt martie, ar putea fi numit din nou premier de către președintele Nicolae Timofti, dar aceasta i-ar putea aduce suspendarea președintelui Republicii și ar periclita orientarea pro-europene a țării, mai afirmă Dungaciu.

Menținerea AIE la putere este miza, iar acest lucru se poate întâmpla chiar dacă unii din liderii ei vor fi demiși, a declarat Dungaciu.

“La tensiunea de acum se va adăuga tensiunea din campania electorală, iar acest lucru nu va mai permite colaborarea în AIE. Partidul Comunist are muniție electorală enormă, prin apariția stenogramelor. Comuniștii ar face un scor care le-ar permite crearea unei alianțe de guvernare”, spune directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române.

Dan Dungaciu apreciază că repunerea în funcție a lui Vlad Filat de către președintele Nicolae Timofti va duce la suspendarea presedintelui republicii, acuzat că face jocurile PLDM. Soluția este un premier din AIE, altul decât Filat.
 

Autor: 24h.md
06.03.2013 Opinii
7903
0

Comentarii 7

 • carizma:

  Dungaciu, are perfecta dreptate deoarece Filat nu face treaba si acum tot mai multe ilegalitati se descopera in urma lui...Moldova a avut doar de pierdut din urma lui Filat....In opinia mea Marian Lupu sau Ghimpu sar discurca mult mai bine!

  06.03.2013 15:28
 • Dorin:

  E si clar ca Filat nu mai poate ocupa aceasta functie! Nu mai are incredere nimeni in el si daca va reveni,atunci va insemna ca toti toleram ilegalitatile pe care le face el. Avem nevoie de un prim-ministru competent,care munceste in numele societatii,numai pentru sine insusi!

  06.03.2013 17:53
 • Victor:

  Filat a fost demis destul de motivat!! Aceasta motivare se bazeaza pe faptele ilegale pe care le-a intreprins un timp indelungat si pe intresele personale pe care le-a urmarit! E foarte bine ca a fost demis!!

  06.03.2013 18:41
 • mihai@td:

  Iar Dungaciu face jocurile dorite de Ghimpu(si altii).Cu ce drept se implica dansul in treburile din Parlamentul R.Moldova? Nimeni dintre diplomatii si oficialii straini,inclusiv cei romani,nu si-a permis asa ceva.

  07.03.2013 00:05
 • Valentin:

  Dungaciu este cetățean moldovean,si a spus părerea ca analist ,a avut intodeauna dreptate legat de politica noastră,,chiar nu va dați seama ? Omul asta tine la Moldova,ii vrea un parcurs prosper,nu face jocul nimănui,este cinstit si onest.

  08.03.2013 15:08
 • Palma:

  Dupa seria de manipulari pe care a practicat-o in fluxul lui Rosca, in ziarele lui Ghimpu, in presa nationalista romaneasca si dupa recentele scandaluri cu banii luati de Dungaciu ilegal sub forma de "bursa" (aproape 100 de lei noi) si din care nu a iesit nimic in interesul RM sau la Romaniei pentru diaspora basarabeana, primiti de gasca de interese de la DRP a lui Eugen Tomac in campaniile pdl-basescu-ghimpiste, oare CINE IL MAI CREDE PE DUNGACIU? Ar trebui sa se intrebe singur "Cine suntem noi?", mai ales daca isi reciteste sirul de analize directionate de unde batea curentul banilor, de-a lungul timpului... E doar un lautar platit. In ultima vreme, a cam ragusit de la atatea nunti platite, iar auditoriul isi simte urechile zgariate. Nu pot sa nu ma intreb daca ii mai sufla si acum agenta de legaturam sereista Mireille Radoi ce sa ciripeasca in presa? Un oportunist ieftin si un analist de slaba calitate.

  13.03.2013 13:32
 • Diureza:

  Un alt penibil Dungaciu asta, cu mutra lui de constipat de varsta a doua si analizele sale artificiale. Daca sunt ale sale, caci par mai degraba "trase" de curentul serviciilor..

  19.03.2013 19:26